Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Βρετανία – Κορονοϊός: Μείωση της μετάδοσης χάρη στα εμβόλια – Προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων

Βρετανία – Κορονοϊός: Μείωση της μετάδοσης χάρη στα εμβόλια – Προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα εμβόλια κατά του κορονοϊού αποδεικνύονται αποτελεσματικά στη μείωση της μετάδοσης στην Βρετανία. Αυτό δήλωσε την Δευτέρα (22/2) ο υπουργός που είναι αρμόδιος για τον εμβολιασμό στη χώρα, ενόψει των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για την σταδιακή άρση του lockdown

«Αρκεί να πούμε ότι τα στοιχεία δείχνουν καλά», δήλωσε ο Νάντιμ Ζαχάουι στο Sky News, απαντώντας σε ερώτηση για το αν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι αποτελεσματικά για τη μείωση των μολύνσεων και των νοσηλειών και διευκρίνισε ότι περισσότερα δεδομένα όσον αφορά την μετάδοση θα δημοσιευτούν αργότερα σήμερα.

Click4more: Κορονοϊός: Συμπτώματα Covid-19 ακόμη και εννέα μήνες μετά! Τι έδειξε νέα έρευνα

«Δεν θα βρισκόμασταν σε αυτή τη θέση σήμερα το πρωί να μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται να ξανανοίξουμε τα σχολεία στις 8 Μαρτίου και ότι (…) καθώς οι σχολικές διακοπές αρχίζουν στις 29 Μαρτίου, θα εξετάσουμε τον κανόνα των έξι και των δύο οικογενειών να μπορούν να συναντηθούν σε εξωτερικό χώρο (…) αν δεν είχαμε την πεποίθηση ότι όντως το πρόγραμμα εμβολιασμού αρχίζει πραγματικά να αποφέρει καρπούς», σημείωσε ο Βρετανός υπουργός.

Μπόρις Τζόνσον: Προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων

Προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία βάσει ενός προσεκτικού σχεδίου χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ για την αναχαίτιση της πανδημίας, δήλωσε την Δευτέρα (22/2) ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

«Σήμερα θα ανακοινώσω έναν οδικό χάρτη που θα μας οδηγήσει προσεκτικά στην έξοδο από το lockdown», σημειώνει ο Τζόνσον σε μήνυμά του στο Twitter.

«Η προτεραιότητά μας ήταν πάντα να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο, κάτι το οποίο γνωρίζω ότι είναι κρίσιμης σημασίας για τη μόρφωσή τους και την ευημερία τους. Επίσης θα έχουμε ως προτεραιότητα τρόπους για να ξανασυναντηθούν οι άνθρωποι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα με ασφάλεια», προσθέτει ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις