Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Βρετανία: Με κορονοϊό ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι – «Χάνει» το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ

Βρετανία: Με κορονοϊό ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι – «Χάνει» το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, ο πνευματικός ηγέτης της Αγγλικανικής Εκκλησίας, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (30.5.2022) ότι κόλλησε κορονοϊό και ως εκ τούτου δεν θα τελέσει τη λειτουργία, την προσεχή Παρασκευή, για τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο, γνωστό και ως Πλατινένιο Ιωβηλαίο.

«Πάσχω από ήπια πνευμονία και σήμερα βρέθηκα θετικός στον κορονοϊό. Λυπάμαι πολύ που θα χάσω τους εορτασμούς του πλατινένιου ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ» ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Τζάστιν Ουέλμπι σε ανάρτησή του στο Twitter.

Αντί του Ουέλμπι, τη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου θα τελέσει ο αρχιεπίσκοπος του Γιορκ Στίβεν Κοτρέλ. Θα παραστούν πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας, μεταξύ των οποίων και ο πρίγκιπας Χάρι με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ.

Αυτή θα είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση του ζεύγους στο πλευρό της υπόλοιπης οικογένειας μετά τη ρήξη τους και τη φυγή τους στην Καλιφόρνια. Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν προσκλήθηκαν ωστόσο να εμφανιστούν στο μπαλκόνι των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, μια τιμή που προορίζεται μόνο για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που εκτελούν επίσημα καθήκοντα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις