Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Βρετανία: Ρίσι Σουνάκ και Μπόρις Τζόνσον σε κούρσα για δύο – Ποιοι κορυφαίοι υπουργοί τους στηρίζουν

Βρετανία: Ρίσι Σουνάκ και Μπόρις Τζόνσον σε κούρσα για δύο – Ποιοι κορυφαίοι υπουργοί τους στηρίζουν
Reuters

Λιγότερες από 24 ώρες απέμειναν για να «κλείσουν» στη Βρετανία οι υποψηφιότητες για νέα ηγεσία των Τόρις και την πρωθυπουργία της χώρας. Όλα δείχνουν, μέχρι στιγμής, ότι θα μονομαχήσουν ο Μπόρις Τζόνσον και ο Ρίσι Σουνάκ.

Νεότερες πληροφορίες από τα ΜΜΕ της Βρετανίας για την εσωκομματική κούρσα διεκδίκησης της πρωθυπουργίας, μετά από την παραίτηση της Λιζ Τρας δίνουν προβάδισμα στους Ρίσι Σουνάκ και Μπόρις Τζόνσον.

Η Σουέλα Μπρέιβερμαν, πρώην υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, η οποία παραιτήθηκε μία ημέρα πριν από την παραίτηση της Λιζ Τρας, εξέφρασε την υποστήριξή της στο πρόσωπο του Ρίσι Σούνακ για τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας, όπως αποκάλυψε η ίδια στην εφημερίδα «Τhe Telegraph», της Κυριακής (23.10.2022).

Από την άλλη πλευρά, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζέιμς Κλέβερλι τάχθηκε υπέρ του Μπόρις Τζόνσον στην εσωκομματική κούρσα διεκδίκησης της πρωθυπουργίας.

«Γνωρίζω ότι ο Μπόρις έμαθε τα μαθήματά του από την παραμονή στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ και θα διασφαλίσει ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του βρίσκονται οι ανάγκες της χώρας, από την πρώτη ημέρα», έγραψε ο Κλέβερλι στο Twitter.

«Θα τον υποστηρίξω για την επιστροφή του στον ρόλο του πρωθυπουργού», πρόσθεσε ο ίδιος.

https://twitter.com/JamesCleverly/status/1584167359635677185?s=20&t=j7EDThjXAsRjl7yjHhHyjg

H Πένι Μόρντοντ, που φαίνεται να υπολείπεται των Σουνάκ, Τζόνσον, μιλώντας την Κυριακή (23.10.2022) στο BBC είπε: «Είμαι πολύ βέβαιη για τη διαδικασία που ακολουθούμε. Σας λέω ότι είμαι σε αυτό για το κερδίσω».

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των νέων κανονισμών που ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αρμόδιας «Επιτροπής 1922», ο Γκράχαμ Μπρέιντι, οι υποψηφιότητες θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας (24.10.2022).

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις