Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Βρετανία: Τελευταίο ντιμπέιτ Τζόνσον και Κόρμπιν ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου

Βρετανία: Τελευταίο ντιμπέιτ Τζόνσον και Κόρμπιν ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου
Reuters

Την ύστατη τηλεοπτική μονομαχία τους έδωσαν στο BBC ο Μπόρις Τζόνσον και ο βασικότερος αντίπαλός του, Τζέρεμι Κόρμπιν, λίγα 24ωρα πριν τις βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Πέμπτης (12.12.2019) στη Βρετανία.

“Με κυβέρνηση Κόρμπιν η Βρετανία θα υποστεί νέα ταλαιπωρία, ενδέχεται τότε να υπάρξει και δεύτερο δημοψήφισμα”, δήλωσε ο επικεφαλής των Τόρις και απερχόμενος πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, με τον αρχηγό των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν να αναφέρεται σε νέες διαβουλεύσεις για το Brexit.

Βρετανία: Μάχη για δύο

Δύο είναι οι “παίκτες» που διεκδικούν την Ντάουνινγκ Στριτ 10: Ο βαθιά συντηρητικός Μπόρις Τζόνσον, που είχε ανεβάσει απότομα το θερμόμετρο με τις εξαγγελίες περί εξόδου από την ΕΕ στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου και ο αριστερός ριζοσπάστης Τζέρεμι Κόρμπιν που συχνά κινείται σε όρους δημιουργικής ασάφειας.

Το διακύβευμα των βρετανικών εκλογών της 12ης του μηνός μοιάζει, πάντως, να είναι Βrexit ή νέο δημοψήφισμα.

Το τελευταίο ντιμπέιτ πριν από τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, στο BBC, είχε αν μη τι άλλο μεγάλο ενδιαφέρον.

Μπόρις ο αισιόδοξος – Τζέρεμι ο διαλλακτικός

“Έχουμε μια συμφωνία και είναι υπέροχη”, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον, προσθέτοντας πως εάν εκλεγεί, θα βγάλει τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου 2020, όπως έχει συμφωνηθεί και με τους Ευρωπαίους.

Ασκώντας κριτική στον Κόρμπιν, ο αρχηγός των Συντηρητικών μίλησε για αβέβαιη στάση από μέρους του επικεφαλής των Εργατικών. “Ακούγοντας τον κ. Κόρμπιν αντιλαμβάνομαι πως το Brexit δεν θα επιτευχθεί, αφού θα υπάρξει μακρά περίοδος διαβουλεύσεων”, τόνισε.

“Δεν γνωρίζουμε τι πραγματικά πρεσβεύει”, συμπλήρωσε, λέγοντας ότι ο Κόρμπιν θα οδηγήσει τη Βρετανία σε δεύτερο δημοψήφισμα.

“Δεν πιστεύει στη συμφωνία οπότε θα μας πάει σε δεύτερο δημοψήφισμα”, είπε χαρακτηριστικά ο Τζόνσον.

Ο αρχηγός των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, αποσαφηνίζοντας τη θέση του, ξεκαθάρισε ότι μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του θα προχωρήσει σε τρίμηνη διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις