Πέμπτη, 25 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Βρετανία: Τιμωρήθηκε ο αστυνομικός που παρέσυρε με περιπολικό και τραυμάτισε αγελάδα «δραπέτη»

Βρετανία: Τιμωρήθηκε ο αστυνομικός που παρέσυρε με περιπολικό και τραυμάτισε αγελάδα «δραπέτη»
ΦΩΤΟ Reuters (αρχείο)

Τιμωρήθηκε ο αστυνομικός στη νότια Αγγλία, ο οποίος επιχείρησε να σταματήσει μία αγελάδα, που είχε διαφύγει, πέφτοντας πάνω της με το περιπολικό, έγινε γνωστό στη Βρετανία.

Η ενέργεια του αστυνομικού αποτέλεσμα να παρασύρει με το περιπολικό την αγελάδα που το είχε σκάσει και περιφερόταν σε δρόμο της νότιας Αγγλίας, προκάλεσε έντονη αγανάκτηση στη Βρετανία, μέχρι και του υπουργού Εσωτερικών.

Το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (14.06.2024), αφού η αστυνομία του Σάρεϊ δέχθηκε κλήσεις εξαιτίας μίας αγελάδας, η οποία είχε εμφανισθεί σε συνοικία της μικρής πόλης Στέινς-επί-του-Τάμεση.

Σε εικόνες, οι οποίες έκαναν το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των βρετανικών μέσων ενημέρωσης, φαίνεται ένα όχημα της αστυνομίας να χτυπάει δύο φορές το ζώο, το οποίο καταλήγει με το κεφάλι και το πάνω μέρος του σώματος εγκλωβισμένα κάτω από το όχημα.

Η σκηνή αυτή προκάλεσε κύμα επικρίσεων σε βάρος των δυνάμεων της τάξης και ο υπουργός Εσωτερικών, Τζέιμς Κλέβερλι αντέδρασε μάλιστα στο X.

«Δεν βλέπω καμιά εύλογη ανάγκη για τέτοια δράση. Ζήτησα να δοθούν επειγόντως πλήρεις εξηγήσεις», ανέφερε.

Την Κυριακή 16 Ιουνίου η αστυνομία ανακοίνωσε πως διαβίβασε την υπόθεση στην υπηρεσία που ελέγχει τις αστυνομικές δυνάμεις και πως «απομάκρυνε από το πεδίο» τον εν λόγω αστυνομικό εν αναμονή της ολοκλήρωσης της έρευνας.

«Έχω πλήρη συνείδηση της αναστάτωσης που προκάλεσε η διαχείριση εκ μέρους μας αυτού του επεισοδίου και θα βεβαιωθώ πως θα αποτελέσει αντικείμενο σοβαρής και σε βάθος έρευνας», δήλωσε επίσης ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Σάρεϊ, Νεβ Κεμπ, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Χθες, Σάββατο (15.06.2024), η αστυνομία εξήγησε πως, έπειτα από άκαρπες απόπειρες να συλληφθεί η αγελάδα και λαμβάνοντας υπόψη «την ασφάλεια του κοινού», «ελήφθη η απόφαση να την σταματήσουμε χρησιμοποιώντας ένα όχημα».

Η αγελάδα, η οποία είναι ηλικίας δέκα μηνών και φέρει το όνομα «Beau Lucy», τραυματίστηκε κυρίως σε ένα πόδι. Εξετάστηκε από κτηνίατρο και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη της. Αυτός ο τελευταίος δήλωσε στο πρακτορείο PA πως η Beau Lucy «πάει καλύτερα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις