Κόσμος

Βρυξέλλες: 10 νεκροί, δεκάδες τραυματίες στο μετρό

Απόλυτη σύγχυση επικρατεί στις Βρυξέλλες μετά τη συντονισμένη επίθεση σε αεροδρόμιο και μετρό των Βρυξελλών.

Σε ό,τι αφορά στο μετρό πλέον γίνεται λόγος για τουλάχιστον 10 νεκρούς ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών.
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επίθεση στον Σταθμό Μααλμπέκ κοντά στο κτήριο της Κομισιόν, απ’ όπου υπάρχουν πλάνα με ανθρώπους στην είσοδο να κείτονται αιμόφυρτοι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι και στον διπλανό σταθμό Σουμάν επιβάτες αναγκάστηκαν να βγουν στις ράγες και να προχωρήσουν για να βγουν πιθανότατα λόγο έκρηξης.

Άγνωστο ωστόσο παραμένει εάν υπήρξε έκρηξη και στον σταθμό Σουμάν ή εάν επρόκειτο για τους καπνούς από τις επίθεση στον διπλανό σταθμό Μααλμπέκ.


Σε απόσταση αναπνοής, προς την αντίθετη κατεύθυνση, βρίσκεται και ο σταθμός Αρτ Λουά για τον οποίο έχουν γίνει αναφορές σε επίθεση από βελγικά μέσα ενημέρωσης, οι οποίες ωστόσο ακόμη δεν επιβεβαιώνονται.


Σε κάθε περίπτωση η συντονισμένη επίθεση έχει προκαλέσει χάος στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Αμέσως δόθηκε εντολή να κλείσει το μετρό, ενώ ταυτόχρονα οι πολίτες σε κάθε άκρη των Βρυξελλών καλούνται να μείνουν όπου βρίσκονται και να μην μετακινούνται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη δίνη του πολέμου η Μέση Ανατολή: Βομβαρδισμοί σε Ισραήλ και Ιράν – Έκρηξη σε πετρελαιοφόρο στο Κουβέιτ
Η ανησυχία εντείνεται καθώς ένας Ιρανικός πύραυλος που αναχαιτίστηκε στην Τουρκία φέρεται να κατευθυνόταν προς τη βάση Ιντσιρλίκ, ενώ μία ιρανική φρεγάτα βυθίστηκε ανοιχτά της Σρι Λάνκα
Βομβαρδισμοί στην Τεχεράνη
Γιγαντώνεται η σύρραξη στη Μέση Ανατολή: Πολεμική νύχτα με βομβαρδισμούς στην Τεχεράνη και εισβολή Κούρδων μαχητών στο Ιράν
Την ίδια ώρα, το Ιράν απειλεί να χτυπήσει πυρηνική εγκατάσταση του Ισραήλ αν επιδιωχθεί αλλαγή καθεστώτος. Στοχεύει την πυρηνική εγκατάσταση της Ντιμόνα
U.S. Navy
Αναστάτωση στο Ακρωτήρι της Κύπρου το βράδυ της Τετάρτης: Ήχησαν σειρήνες – Το μήνυμα για απειλή
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της Κύπρου «σε σχέση με την ενεργοποίηση μέτρων ασφαλείας που σημειώθηκε νωρίτερα στις Βρετανικές Βάσεις, διευκρινίζεται ότι δεν έχει εντοπιστεί οποιαδήποτε απειλή»
Ακρωτήρι 7