Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Βρυξέλλες: “Η Josephin είναι ασφαλής και δεν φοβάται”! Συγκλονιστική μαρτυρία για το μακελειό (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Βρυξέλλες: “Η Josephin είναι ασφαλής και δεν φοβάται”! Συγκλονιστική μαρτυρία για το μακελειό (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Για μία ακόμη φορά η “καρδιά” της Γηραιάς Ηπείρου πιάνεται “στον ύπνο” και μία σειρά συντονισμένων επιθέσεων στις Βρυξέλλες κοστίζουν τις ζωές δεκάδων αθώων ανθρώπων. Η Josephin γνωρίζει πως σήμερα της χαμογέλασε η τύχη, αφού βρίσκεται “μία ανάσα” από το μετρό του Μάαλμπεκ.

Η Josephin βρίσκεται αυτή την ώρα στην εργασία της και είναι ασφαλής. Όσο ασφαλής μπορεί να νιώθει ένας κάτοικος των Βρυξελλών που βλέπει από το παράθυρο της δουλειάς του, την πόλη – σύμβολο της Ενωμένης Ευρώπης να γίνεται για μία ακόμη φορά πεδίο μάχης, στο όνομα του τυφλού μίσους και της μισαλλοδοξίας.

Μόλις πέντε μήνες μετά τις συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου 2015, που κόστισαν την ζωή 130 ανθρώπων, μία νέα σειρά επιθέσεων στις Βρυξέλλες σκορπούν τον τρόμο και τον θάνατο.

Οι σημερινές επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και σε σταθμό του μετρό, σημειώνονται λίγες ημέρες μετά την σύλληψη του εγκεφάλου των επιθέσεων στο Παρίσι, του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος αφού έκανε… τουρ στην Ευρώπη αυτούς τους πέντε μήνες, συνελήφθη στη συνοικία Μόλενμπεκ των Βρυξελλών.

Η απόδειξη του χάους

Η Josephin γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στις Βρυξέλλες. Σήμερα το πρωί πήγε στην δουλειά της, η οποία βρίσκεται στην Rue d’ Arlon, μόλις 50 μέτρα από το Μάαλμπεκ. Τον σταθμό του μετρό όπου έγινε η επίθεση.

Ο συγκεκριμένος σταθμός περνά κάτω από το κτίριο της Κομισιόν, και όπως λέει στο newsit.gr, η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που την άκουσαν ακόμη και οι επιβάτες που βρίσκονταν στις δύο επόμενες στάσεις, την “Art-Loi” και την “Schuman”. Αρχικά, μάλιστα, πολλοί νόμιζαν πως η έκρηξη σημειώθηκε στην στάστη “Schuman”.

Μας λέει ότι τις τελευταίες ημέρες, ειδικότερα μετά την σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, υπήρχε πολύ μεγάλη κινητοποίηση στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας του Βελγίου. Τόσο δυνάμεις της αστυνομίας, όσο και του στρατού, έκαναν εικοσιτετράωρες πειπολίες, φοβούμενοι ένα ενδεχόμενο χτύπημα, ακόμη και ως αντίδραση για την σύλληψη του Αμπντεσλάμ. Η πληροφόρηση αυτή, άλλωστε, υπήρχε εδώ και μέρες από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Το αφεντικό της Josephin βρισκόταν στον σταθμό “Schuman” μόλις πέντε λεπτά πριν την έκρηξη, επιστρέφοντας από μία συνάντηση στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όλοι τον ρωτούσαν αν είναι καλά, με τον ίδιο να μην έχει καταλάβει τι έχει συμβεί…

Η Josephin συνεχίζει λέγοντας πως επίσης κανείς μέσα στο κτίριο που εργάζεται δεν κατάλαβε τίποτα και έμαθαν την τραγική είδηση από τα μέσα ενημέρωσης. Η οδηγία ήταν σαφής: “Μην βγείτε έξω”.

Τους ενημέρωσαν ακόμη πως το τηλεφωνικό δίκτυο ήταν υπερφορτωμένο, συμβουλεύοντάς τους να επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους μέσω των social media για να αφήσουν “ελεύθερες” τις τηλεφωνικές γραμμές, ούτως ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα η αστυνομία, οι υπηρεσίες ασφαλείας και τα νοσοκομεία.

Νεκρή πόλη

Η νεαρή γυναίκα, εγκλωβισμένη μέσα στο κτίριο όπου εργάζεται, μας περιγράφει μία πόλη “νεκρή”.


Η Rue de la Loi, μία κεντρικότατη οδός των Βρυξελλών είναι πλήρως αποκλεισμένη, στους δρόμους δεν κινείται κανείς και το μόνο που ακούγεται κάθε τόσο είναι οι σειρήνες της αστυνομίας και των ασθενοφόρων.
Η έξοδος του ξενοδοχείου Thon Hotels, που βλέπετε στις φωτογραφίες βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τον σταθμό του Μάαλμπεκ…

Στο βίντεο δεν ακούγεται τίποτα περισσότερο από τον ήχο ενός ελικοπτέρου που πετά πάνω από το σημείο. Εκκωφαντική σιωπή στην “καρδιά” της Ευρώπης.

Η Josephin, κλείνοντας, μας λέει μονάχα ένα πράγμα: “Δεν φοβάμαι”. Μία δήλωση γεμάτη θάρρος, ενώ γνωρίζει πως θα μπορούσε κάλλιστα αυτή την ώρα να συγκαταλέγεται στον κατάλογο των νεκρών της νέας επίθεσης στην Ευρώπη. Χιλιάδες είναι εκείνοι, όμως, που δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία και το κουράγιο της. Και δεν είναι δυνατόν να τους αδικήσει κανείς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε