Κόσμος

Χάρκοβο: Η στιγμή που ρωσική ρουκέτα πέφτει σε πλήθος που παραλάμβανε ανθρωπιστική βοήθεια

Ένα βίντεο που φέρεται να καταγράφει επίθεση των ρωσικών δυνάμεων εναντίον πλήθους ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για να παραλάβουν ανθρωπιστική βοήθεια στο Χάρκοβο, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

Το βίντεο αναρτήθηκε από την Oleksandra Matviichuk, επικεφαλής του Κέντρου Πολιτικών Ελευθεριών της Ουκρανίας, η οποία ανέφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε στο ταχυδρομικό τμήμα Nova Poshta στο Χάρκοβο.

Νωρίτερα η Αστυνομία του Χαρκόβου είχε ανακοινώσει πως τέσσερις άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τον βομβαρδισμό κλινικής στο Χάρκοβο σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, στην πολυκλινική αυτή στο Χάρκοβο στεγάζονταν το κέντρο της ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.

«Οι Ρώσοι κατακτητές συνεχίζουν να σκοτώνουν αμάχους στο Χάρκοβο. Το πρωί, εγκαταστάσεις πολιτικής υποδομής βομβαρδίστηκαν με πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων. Επτά άμαχοι τραυματίστηκαν και τέσσερις από αυτούς πέθαναν», ανέφερε η έκθεση της Αστυνομίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση New York Times: Η Ρωσία δεν θα αποδεχτεί τη συμφωνία των 20 σημείων για ειρήνη στην Ουκρανία – Αυτοί είναι οι λόγοι
Η Ρωσία επιμένει στις βασικές της θέσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Παρά τις οικονομικές πιέσεις και τις δυτικές κυρώσεις, η Ρωσία εμφανίζεται να θεωρεί ότι ο πόλεμος παραμένει διαχειρίσιμος
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: Ένα χωριό γλίτωσε την τραγωδία για μόλις 30 δευτερόλεπτα
Αν το αεροπλάνο που μετέφερε την Ελληνίδα αεροσυνοδό και τον Λίβυο Στρατηγό είχε συνεχίσει να πετάει εκτός ελέγχου για άλλα 30 δευτερόλεπτα, θα είχε συντριβεί στο κέντρο του χωριού, 2 χλμ. μακριά
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ