Κόσμος

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλακή!

Ο άλλοτε πανίσχυρος παραγωγός του Χόλυγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν, καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκισης για τις δύο κατηγορίες στις οποίες κρίθηκε ένοχος.

Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, είπε πως οι άνδρες που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικές με το κίνημα Me Too, κατηγορούνται “για πράγματα που κανένας από εμάς δεν καταλάβαινε”!

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν έφτασε σε αναπηρική καρέκλα στο δικαστήριο και σύμφωνα με τους κατηγόρους, έζησε “μια ζωή γεμάτη κακοποίηση απέναντι σε άλλους”, ασχέτως των εγκλημάτων για τα οποία καταδικάστηκε.

Ανησυχεί… για την χώρα ο Χάρβεϊ Γουάινστιν

Ο ίδιος δεν κατέθεσε στην συγκεκριμένη δίκη, απλά σχολίασε κατά την διάρκεια της καταδίκης του, τονίζοντας πως “ανησυχεί για την χώρα”!

Πρόσθεσε ακόμη πως οι σύζυγοί του δεν είχαν ιδέα για τις πράξεις τους όσο ήταν παντρεμένοι και πως κατέβαλλε τεράστιες προσπάθειες για να κρύψει τις εξωσυζυγικές του σχέσεις.

Ο 67χρονος σήμερα, Γουάινστιν, άλλοτε ένας εκ των ισχυρότερων παραγωγών του Χόλυγουντ, καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκισης, επειδή κρίθηκε ένοχος για εγκληματική σεξουαλική πράξη πρώτου βαθμού και για βιασμό τρίτου βαθμού. Ετυμηγορία που στην θεωρία σημαίνει φυλάκιση από 5 έως και 29 χρόνια, αλλά και δια βίου καταχώρηση του χαρακτηρισμού βιαστής στο ποινικό του μητρώο.

Και τώρα τι με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν;

Πλέον, σε εκκρεμότητα παραμένει η δίκη στο Λος Αντζελες. Θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τη νέα δίκη του εκεί;

Οι εισαγγελείς του Λος Αντζελες έχουν καταθέσει στοιχεία για δύο περιστατικά και οι κατηγορίες περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, βιασμό (forcible rape), εξαναγκαστική στοματική συνουσία (forcible oral copulation), εξαναγκαστική διείσδυση (sexual penetration by use of force), σεξουαλική κακοποίηση με σωματικό περιορισμό του θύματος (sexual battery by restraint), ανάμεσα σε άλλες.

Αν όλα αυτά αποδειχθούν, ο Χάρβεϊ Γουάινστιν αντιμετωπίζει 28 χρόνια κάθειρξης (η οποία προστίθεται στα ήδη 23). Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα (σ.σ. σύμφωνα με ρεπορτάζ της Guardian) πότε θα γίνει η δεύτερη δίκη. Ένα σενάριο θέλει τον Γουάινστιν να ταξιδεύει στο Λος Αντζελες αμέσως μετά την επιβολή της ποινής του ένα άλλο να προβεί σε δικαστικό διακανονισμό.

Πάντως, και τα μισά χρόνια να επιβληθούν και στο Λος Αντζελες, ο 62χρονος Γουάινστιν πιθανότοτα να μη ξαναβγεί ποτέ από τη φυλακή.

Με πληροφορίες από: news.sky.com.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα αιματοχυσία στη Γάζα: 100 νεκροί από τον νέο βομβαρδισμό του Ισραήλ – «Είδα πτώματα ακρωτηριασμένα και καμένα»
Παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, ο στρατός του Ισραήλ στόχευσε παραθαλάσσια καφετέρια στην οποία βρίσκονταν αρκετοί Παλαιστίνιοι αλλά και κέντρα διανομής βοήθειας
Γάζα
Ο Ντόναλντ Τραμ απειλεί τον Έλον Μασκ: «Χωρίς επιδοτήσεις θα πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του στην Νότια Αφρική»
«Τέλος οι εκτοξεύσεις Πυραύλων, οι Δορυφόροι ή η Παραγωγή Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων και η χώρα μας θα εξοικονομήσει μια περιουσία», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του
Ο Έλον Μασκ μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ 2
Η Ευρώπη παραλύει από τους καύσωνες: Τι είναι το «heat dome» και γιατί οι ειδικοί το ονομάζουν «σιωπηλό δολοφόνο»
Αυξήθηκαν οι εισαγωγές ατόμων στα νοσοκομεία της Ιταλίας - Σε συναγερμό Γαλλία και Γερμανία για την εκδήλωση πυρκαγιών - Η Ευρώπη έχει την ταχύτερη θέρμανση στον κόσμο συγκριτικά με τις άλλες ηπείρους
Άνθρωποι
Ο Τραμπ εγκαινιάζει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες»: Θα κοστίζει 450 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, θα κρατούνται έως 5.000 μετανάστες
«Αν κανείς αποπειραθεί να αποδράσει δεν θα τον περιμένουν και πολλά, μόνο αλιγάτορες και πύθωνες - Αντιδράσεις από τους αντιπάλους του Τραμπ και τους οικολόγους για την καταστροφή του μοναδικού περιβάλλοντος
Αλιγάτορας
4
Ο Αραγτσί «αδειάζει» τον Τραμπ: «Θα αργήσουμε τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ – Μπορούμε γρήγορα να ξεκινήσουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου»
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει τα «μούτρα» με την Τεχεράνη - Το Ιράν ξεκαθάρισε πως θα προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις μόνο αν του δοθεί εγγύηση από τις ΗΠΑ πως δεν θα βομβαρδιστεί ξανά
Αμπάς Αραγτσί
Συλλήψεις δημοσιογράφων και σκιτσογράφων στην Τουρκία για σκίτσο του Μωάμεθ - Οργή και αντιδράσεις κατά σατιρικού περιοδικού
Πρόκειται για μια γελοιογραφία στην οποία εμφανίζονται ο Μωάμεθ και ο Μωυσής να ανταλλάσσουν χαιρετισμό πάνω από μία πόλη της Μέσης Ανατολής που βομβαρδίζεται
Το επίμαχο σκίτσο του Μωάμεθ
3