Κόσμος

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη: Χολιγουντιανή απόδραση για δύο επικίνδυνους κρατουμένους

Aφού απλά άνοιξαν τρύπες στους τοίχους των κελιών τους και απέδρασαν από μία σήραγγα, δύο επικίνδυνοι κρατούμενοι σε μία φυλακή υψίστης ασφαλείας στην πολιτεία της Νέας Υόρκης παραμένουν ασύλληπτοι έως αυτή τη στιγμή και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους. 

Κανείς κρατούμενος δεν είχε ποτέ καταφέρει να αποδράσει από την πτέρυγα υψίστης ασφαλείας του σωφρονιστικού ιδρύματος που οικοδομήθηκε το 1865 όμως οι δύο άνδρες, που κρατούνταν σε διπλανά κελιά, κατάφεραν να υλοποιήσουν ένα μοναδικής έμπνευσης σχέδιο απόδρασης που θα μπορούσε να παραπέμψει στην τηλεοπτική σειρά «Prison Break».

Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί με την βοήθεια των ειδικών δυνάμεων, κυρίως μονάδων των SWAT (Special Weapons And Tactics, ειδικές δυνάμεις επέμβασης της αστυνομίας) και ελικοπτέρων συμμετέχουν σε μια ευρεία επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ανδρών.


Ο Ντέιβιντ Σουίτ, 34 ετών, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία ενός αναπληρωτή σερίφη. Ο Ρίτσαρντ Ματ, 48 ετών, εξέτιε ποινή κάθειρξης 25 ετών επειδή απήγαγε έναν άνδρα και τον ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου.
«Πρόκειται για δύο επικίνδυνους άνδρες, ο ένας είχε φυλακιστεί διότι είχε σκοτώσει έναν σερίφη» ανακοίνωσε χθες ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, που επισκέφθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα Κλίντον, που βρίσκεται στη Ντανεμόρα, στο βόρειο τμήμα της πολιτείας, πλησίον της καναδικής μεθορίου.

«Είναι επικίνδυνοι. Δεν πρόκειται για ανθρώπους με τους οποίους μπορείς να αστειευτείς» επέμεινε ο κυβερνήτης. Ο ίδιος ενημέρωσε για τις πιθανές διαδρομές που έχουν ακολουθήσει οι δραπέτες και ανήρτησε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Flickr φωτογραφίες τους.

«Όταν δείτε πώς προχώρησαν, είναι απίστευτα εντυπωσιακό. Κατεβήκαμε στις σήραγγες και μόλις δείτε την ακρίβεια της όλης επιχείρησης είναι πραγματικά απίστευτο» προσέθεσε ο Κουόμο.

Το «Σωφρονιστικό Ίδρυμα Clinton», που περιβάλλεται από τοίχους ύψους 10 μέτρων, στεγάζει 3.000 κρατουμένους.
Υπό συνθήκες που εγείρουν πολλά ερωτήματα ιδίως για το ενδεχόμενο να είχαν συνεργούς εντός της φυλακής, ο Σουίτ και ο Ματ κατάφεραν να ανοίξουν τρύπες στους τοίχους από χάλυβα στα κελιά τους. Έπειτα μπόρεσαν και βρήκαν πρόσβαση σε μία σκάλα που βρίσκεται πίσω από τους τοίχους, στο ύψος του έκτου ορόφου του κτίσματος απ’ όπου κατόπιν κατέβηκαν έως τα υπόγεια του κτιρίου.

Εκεί με τη βοήθεια ενός μηχανήματος διάτρησης ή ενός τροχού κατάφεραν να ανοίξουν τρύπες σε μεγάλους σωλήνες και έτσι να φτιάξουν ένα μονοπάτι κατά μήκος ενός λαβυρίνθου από σήραγγες και τελικά να βγουν από ένα φρεάτιο που κατέληγε σε έναν παρακείμενο δρόμο.

Οι δύο άνδρες άφησαν μάλιστα ένα σημείωμα στο φρεάτιο απ’ όπου απέδρασαν στο οποίο είχαν σχεδιάσει ένα ανθρωπάκι και εύχονταν στους ερευνητές «καλημέρα».

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν την απόδραση χθες το πρωί στις 05:30 τοπική ώρα. Οι δύο δραπέτες τους είχαν παραπλανήσει καθώς είχαν τοποθετήσει ρούχα κάτω από τις κουβέρτες τους και οι φύλακες νόμιζαν ότι κοιμόντουσαν. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πούτιν προσκαλεί τους ηγέτες του Αραβικού Συνδέσμου για την πρώτη ρωσοαραβική Σύνοδο Κορυφής τον Οκτώβριο
«Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η συνάντηση θα βοηθήσει στην εξεύρεση τρόπων για τη διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή»
O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν
Αργεί πολύ η ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας - Το «ναυάγιο» των συνομιλιών, οι ελιγμοί του Πούτιν και όσα δεν συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη
Η συντομία και το περιορισμένο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων έδωσαν στους αναλυτές περισσότερους λόγους να αμφιβάλλουν για το αν η Ρωσία επιθυμεί το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι 4