Κόσμος

Χονγκ Κονγκ: Η Apple απέσυρε την εφαρμογή που βοηθούσε τους διαδηλωτές να… εντοπίζουν τους αστυνομικούς

Η Apple αφαίρεσε χθες Τετάρτη από την πλατφόρμα της εταιρείας απ΄όπου κατεβάζουν οι χρήστες εφαρμογές, το App Store, μια εφαρμογή, την οποία χρησιμοποίησαν οι φιλοδημοκρατικοί διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ για να εντοπίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών, με το αιτιολογικό ότι παραβίαζε τους κανονισμούς επειδή χρησιμοποιούνταν για ενέδρες κατά της αστυνομίας.

Η Apple είχε δεχτεί πυρά από την Κίνα με αφορμή τη συγκεκριμένη εφαρμογή με την επίσημη εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας να την χαρακτηρίζει “δηλητηριώδη”.

Η Apple είχε μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα εγκρίνει την εφαρμογή με χάρτες HKmap.live, η οποία εντοπίζει που βρίσκονται τόσο οι αστυνομικοί όσο και οι διαδηλωτές, αφού την είχε απορρίψει τον περασμένο μήνα.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι ξεκίνησε άμεσα έρευνα καθώς “πολλοί ανήσυχοι πελάτες στο Χονγκ Κονγκ” επικοινώνησαν μαζί της σχετικά με την εφαρμογή και η Apple διαπίστωσε ότι είχε θέσει σε κίνδυνο τα όργανα επιβολής της τάξης και τους κατοίκους.

Πάντως, σε έναν λογαριασμό στο Twitter που πιστεύεται ότι ανήκει στον κατασκευαστή του HKlive.map, ο κάτοχός του εκφράζει τη διαφωνία του με την απόφαση της εταιρείας και λέει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι η εφαρμογή είχε χρησιμοποιηθεί σε ενέδρες.

Η εφαρμογή HKlive.map αφαιρέθηκε από το App Store παγκοσμίως, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί για χρήστες, οι οποίοι την είχαν ήδη κατεβάσει στο Χονγκ Κονγκ, όπως διαπίστωσε το Reuters. Επίσης, μια διαδικτυακή έκδοση παραμένει διαθέσιμη για κινητά iPhone.

Βάσει των κανονισμών και την πολιτική της εταιρείας, οι εφαρμογές που πληρούν τις προϋποθέσεις για να εμφανίζονται στο App Store μπορεί κάποιες φορές να αφαιρεθούν αν κριθεί ότι διευκολύνουν την παράνομη δραστηριότητα ή απειλούν τη δημόσια ασφάλεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βατικανό: Ο πάπας Λέων εκφράζει την αλληλεγγύη του με τη «μαρτυρική γη» της Γάζας
Από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο ποντίφικας υπενθύμισε ότι κανένα μέλλον δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω στη βία, την αναγκαστική εξορία ή την εκδίκηση, καλώντας σε ειρήνη για τον παλαιστινιακό λαό
Ο Πάπας Λέων ΙΔ' 2
Ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να στραφεί κατά των πολιτικών αντιπάλων του
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανεβάζει τους τόνους κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης, απαιτώντας διώξεις εναντίον των Δημοκρατικών αντιπάλων του Άνταμ Σιφ και Λετίσια Τζέιμς, αλλά και του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ 1
Το Βιετνάμ νικητής της «ρωσικής Eurovision» στη Μόσχα - Αποχώρησε η ελληνικής καταγωγής Vassy μετά από πιέσεις
Το Βιετνάμ κατέκτησε το Σάββατο στη Μόσχα την Intervision, την ρωσική εκδοχή της Eurovision – Η ελληνικής καταγωγής Vassy, που επρόκειτο να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ, αποσύρθηκε μετά από «πιέσεις» της Αυστραλίας
Ο Duc Phuc, που εκπροσωπεί το Βιετνάμ, κρατά το τρόπαιο μετά τη νίκη του στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό Intervision 2025 στη Μόσχα
2
Ντόναλντ Τραμπ και Τζέι Ντι Βανς στη κηδεία του Τσάρλι Κερκ στην Αριζόνα - Αυστηρά μέτρα ασφαλείας
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους ο Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρός του Τζεϊ Ντι Βανς, αναμένονται σήμερα στην Αριζόνα για να τιμήσουν τη μνήμη του Τσάρλι Κερκ, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Πλήθος μπροστά από το State Farm Stadium στην Αριζόνα, πριν από την κηδεία του Τσάρλι Κερκ 4
Ακυρώνονται οι μισές πτήσεις στις Βρυξέλλες - «Εξαιρετικά έξυπνη» η κυβερνοεπίθεση στα αεροδρόμια λένε οι ειδικοί
Δεν είναι σαφές ποιος βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση στην Collins Aerospace, η οποία παρέχει λογισμικό check-in και επιβίβασης σε αρκετές αεροπορικές εταιρείες σε πολλά αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο με τα σενάρια να είναι πολλά
Ουρές στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών 10
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο: «Εμπνέει εκατοντάδες εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο»
«Ως Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με την Αυτού Παναγιότητά μας για την προώθηση της πίστης, της θρησκευτικής ελευθερίας και της φιλίας για γενιές» έγραψε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 4