Κόσμος

Χούθι: Αεροπορικές επιθέσεις στο λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης – Το Ισραήλ ανέλαβε την ευθύνη

Το κανάλι των Χούθι της Υεμένης, Al-Masirah μετέδωσε σήμερα (20.07.2024) πως εξαπολύθηκαν αεροπορικές επιδρομές στην πόλη – λιμάνι Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα, με κατηγορίες κατά του Ισραήλ.

Αεροπορικές επιδρομές έπληξαν την πόλη Χοντέιντα, που βρίσκεται στη δυτική Υεμένη και είναι υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούθι, οι οποίοι κατηγόρησαν το Ισραήλ για τους βομβαρδισμούς. «Επιδρομές του ισραηλινού εχθρού σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στο λιμάνι Χοντέιντα» οδήγησαν σε θανάτους και σε τραυματισμούς, ανέφερε το υπουργείο Υγείας των Χούθι που μεταδόθηκε από μέσα ενημέρωσης των ανταρτών.

Δεν αναφέρθηκε ο απολογισμός των θυμάτων.

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη-λιμάνι σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρίσκεται στην περιοχή.

Οι επιθέσεις έρχονται μια μέρα μετά από μια επίθεση με drone στο Τελ Αβίβ, που άφησε ένα νεκρό. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Χούθι.

 

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Masirah αρχικά τόνισε ότι οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις, αλλά αργότερα διέγραψε την αναφορά αυτή στις δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

«Κάποιοι Υεμενίτες πανηγυρίζουν τον βομβαρδισμό υπό την ηγεσία του Ισραήλ στη Χοντέιντα στην Υεμένη. Περιφρονούν τους Χούτι, που τους κατέκτησαν», αναφέρει μέσο στο X (πρώην Twitter).

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν στρατιωτικούς στόχους των Χούθι στην περιοχή του λιμανιού Χοντέιντα στην Υεμένη ως απάντηση στις εκατοντάδες επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι σιίτες αντάρτες κατά του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αδιανόητη πρόκληση από Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα απαντήσει στην Ελλάδα για την κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ καταγγέλλει «εχθρικές ενέργειες» της Αθήνας και προαναγγέλλει αντίδραση στη συμφωνία Μητσοτάκη–Ζελένσκι για κοινή παραγωγή μη επανδρωμένων συστημάτων στη θάλασσα
Η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα 49
Ουκρανία: Το σχέδιο του Τραμπ απορρίφθηκε ως «εντελώς παράλογο» από αξιωματούχους στο Κίεβο – Ο Ζελένσκι έτοιμος για διαπραγματεύσεις
Το Κίεβο επιβεβαιώνει ότι έλαβε το σχέδιο που προβλέπει μεγάλες εδαφικές και στρατιωτικές παραχωρήσεις — μια πρόταση που πολλοί Ουκρανοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν «παράλογη» και «προκλητική»
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΗΠΑ: Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάνι, δηλώνει «έτοιμος» να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ
Παραμονή της πρώτης του συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί το βιοτικό επίπεδο των Νεοϋορκέζων
Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι