Site icon NewsIT
09:21 | 24.11.15

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η απέλαση των 6 ύποπτων τζιχαντιστών από την Κύπρο στην Γαλλία

Newsit Newsroom

Μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους και ανακρίσεις τεσσάρων ημερών, οι 6 ύποπτοι Γάλλοι υπήκοοι, 5 τουρκικής και ένας αλγερινής καταγωγής, πρόκειται να μεταφερθούν από το αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου είχαν τεθεί υπό περιορισμό πίσω στην Γαλλία.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια κατά την μεταφορά τους, καθώς αν και δεν έχει διευκρινισεί πλήρως ο ρόλος που διαδραματίζουν, αν ήταν κεντρικός ή περιφερειακός στο “Ισλαμικό Κράτος”, ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι η ΙΝΤΕΡΠΟΛ έσπευσε με επείγον σήμα της να ειδοποιήσει της κυπριακές Αρχές για την έλευσή τους σε κυπριακό έδαφος είναι ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατούσε ως προς τις προθέσεις των 6 υπόπτων.

Ωστόσο, η κυπριακής Αστυνομία τηρεί σιγήν ιχθύος, καθώς η Κύπρος στο πρόσφατο παρελθόν είχε υπάρξει πεδίο δραστηριοποίησης πυρήνων τζιχαντιστών οι οποίοι αγόραζαν οχήματα 4×4 τα προωθούσαν στα κατεχόμενα από τους Τούρκους εδάφη και εν συνεχεία τα προωθούσαν λαθραία στην Συρία και σε τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Διαβάστε το ρεπορτάζ στο newsit.com.cy

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version