Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ζελένσκι για εκρήξεις στο Κίεβο: Η Ρωσία επιχειρεί να μας εξαφανίσει «από προσώπου γης»

Ζελένσκι για εκρήξεις στο Κίεβο: Η Ρωσία επιχειρεί να μας εξαφανίσει «από προσώπου γης»

Τουλάχιστον τέσσερις ισχυρές εκρήξεις έχουν σημειωθεί από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (10.10.2022) στο Κίεβο. «Οι σειρήνες δεν σταματάνε να ηχούν σε όλη την Ουκρανία» σημειώνει σε μήνυμα του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγορώντας την ότι επιχειρεί να εξαφανίσει «από προσώπου γης» τη χώρα του. 

Από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας, όπως αναφέρει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Υπενθυμίζεται ότι η νέα επίθεση στο Κίεβο έρχεται στον απόηχο του πλήγματος στη γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία και ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει συγκαλέσει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας για να αποφασίσει αντίποινα.

«Προσπαθούν να μας εξοντώσουν και να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης … να εξοντώσουν τους πολίτες που κοιμούνται στα σπίτια τους στην (πόλη της) Ζαπορίζια. Να σκοτώσουν ανθρώπους που πηγαίνουν στην δουλειά τους στο Ντνίπρο και στο Κίεβο», έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Οι σειρήνες αεροπορικού βομβαρδισμού δεν σταματάνε να ηχούν σε όλη την Ουκρανία. Πύραυλοι μας χτυπάνε. Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και τραυματίες» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

«Εσκεμμένες οι επιθέσεις»

Σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Μιχαΐλο Ποντολιάκ έκανε λόγο για εσκεμμένες επιθέσεις και σημείωσε ότι αποτελούν απόδειξη ότι η Ρωσία δεν μπορεί να πολεμήσει και σκοτώνει αμάχους. 

«Εσκεμμένες επιθέσεις στο κέντρο του Κιέβου, της Ζαπορίζια και του Ντνίπρο – άλλη μια απόδειξη της τρομοκρατικής ανεπάρκειας του Κρεμλίνου. Η Ρωσία δεν είναι ικανή να πολεμήσει στο πεδίο της μάχης, αλλά ικανή να δολοφονήσει αμάχους. Αντί να μιλάμε χρειαζόμαστε αεράμυνα, MLRS, βλήματα μεγαλύτερου βεληνεκούς» γράφει στο Twitter o Μιχαΐλο Ποντολιάκ. 

Κουλέμπα: Τρομοκράτης που μιλάει με πυραύλους ο Πούτιν

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε πως τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα, που σημειώθηκαν σήμερα σε όλη την Ουκρανία, δείχνουν ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «είναι ένας τρομοκράτης που μιλάει με πυραύλους». 

«Πολλαπλά ρωσικά πλήγματα σε όλη την Ουκρανία. Η μοναδική τακτική του Πουτιν είναι ο τρόμος σε ειρηνικές ουκρανικές πόλεις, αλλά δεν θα λυγίσει την Ουκρανία» αναφέρει ο Ντμίτρο Κουλέμπα. «Αυτή είναι επίσης η απάντησή του σε όλους αυτούς που θέλουν να τον κατευνάσουν και θέλουν να μιλήσουν μαζί του για ειρήνη: ο Πούτιν είναι ένας τρομοκράτης που μιλάει με πυραύλους», καταλήγει η ανάρτηση του Ουκρανού ΥΠΕΞ.

Υπουργείο Άμυνας: «Θα πάρουμε εκδίκηση»

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως θα επιδιώξει να εκδικηθεί για τα σημερινά ρωσικά πλήγματα. «Υπάρχουν θυσίες ανθρώπων και καταστροφή», ανέφερε το υπουργείο στη σελίδα του στο Facebook. «Ο εχθρός θα τιμωρηθεί για τον πόνο και το θάνατο που έφερε στη γη μας! Θα πάρουμε εκδίκηση».

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις