Δευτέρα, 4 Μαρ.
15oC Αθήνα

4+1 πράγματα που τρως και σε κάνουν να πεινάς περισσότερο

4+1 πράγματα που τρως και σε κάνουν να πεινάς περισσότερο

Όταν πεινάτε, πρέπει να τρώτε, αν ωστόσο θέλετε να χορτάσετε, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κάνετε σωστή διατροφή.

Ενώ υπάρχουν αμέτρητα τρόφιμα που είναι πραγματικά νόστιμα, έχει διαπιστωθεί ότι μερικά από αυτά δεν μπορούν να ικανοποιήσουν την πείνα μας, και μάλιστα την αυξάνουν.

Είναι μια ανεπιθύμητη κατάσταση, δεδομένου ότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ποια είναι αυτά τα τρόφιμα, εμείς ωστόσο κάναμε μια μικρή έρευνα και τα ανακαλύψαμε.

Αν λοιπον αναρωτιέσαι γιατί πεινάς κάθε φορα που τρως λευκό ψωμί ή πατατάκια, η παρακάτω λίστα είναι για σένα.

Λευκό ψωμί: Το λευκό ψωμί μπορεί να έχει ωραία γεύση, αλλά ανεβάζει τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα σας. Το ψωμί σίτου και ολικής αλέσεως είναι μια πολύ καλύτερη εναλλακτική λύση. Η περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες χωνεύεται πιο αργά, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Αλμυρά σνακς: Τα αλμυρά σνακ, όπως τα τσιπς, μας κάνουν να πεινάμε επειδή είναι γεμάτα αλάτι. Όλο αυτό το αλάτι προκαλεί συνήθως αφυδάτωση, και μάλιστα λέγεται ότι μπερδεύει τον οργανισμό μας, με αποτέλεσμα πιστεύουμε ότι πεινάμε, ενώ στην πραγματικότητα διψάμε.

Δημητριακά: Πολλά δημητριακά περιέχουν έλαχιστες φυτικές ίνες είναι γεμάτα ζάχαρη. Όλη αυτή η περίσσεια ζάχαρης προκαλεί αυξομειώσεις στα επίπεδα ινσουλίνης. Αν θέλετε να το αποφύγετε, αναζητήστε δημητριακά ολικής άλεσης.

Σούσι: Το σούσι θεωρείται και είναι υγιεινή τροφή, ωστόσο, 30 γραμμάρια ρυζιού αντιστοιχούν σε 2-3 φέτες λευκού ψωμιού και επειδή και πάλι ο λόγος γίνεται για υδατάνθρακες, το αίσθημα του κορεσμού είναι προσωρινό, με τις γνωστές συνέπειες.

Πίτσα: Ο λόγος που δεν μπορούμε να φάμε ποτέ μόνο ένα κομμάτι έχει αν κάνει με τον συνδυασμό του λευκού αλευριού της ζύμης, των υδρογονωμένων ελαίων, των επεξεργασμένων τυριών και των συντηρητικών που επίσης ρίχνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειώνουν τους ρυθμούς παραγωγής των ορμονών κορεσμού.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις