Τετάρτη, 29 Μαΐ
19oC Αθήνα

MasterChef 2024: Οι λεπτομέρειες στα πιάτα υψηλής γαστρονομίας θα κρίνουν το αποτέλεσμα

MasterChef 2024: Οι λεπτομέρειες στα πιάτα υψηλής γαστρονομίας θα κρίνουν το αποτέλεσμα

Στο χθεσινό επεισόδιο (Τρίτη 14/5) του MasterChef 2024 η γκρι μπριγάδα αναδείχθηκε νικήτρια στο πολύ ιδιαίτερο Tεστ Δημιουργικότητας, με τελικό σκορ 4-0.

Ο Κώστας Φρέτζιος ήταν αυτός που κέρδισε το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ, αφού παρουσίασε το καλύτερο πιάτο της δοκιμασίας.

Ο αρχηγός της μπορντό μπριγάδας, Χρήστος Μοίρας, μετά και τη Διαδικασία Ψηφοφορίας, αναδείχθηκε ως ο δεύτερος υποψήφιος προς αποχώρηση, με τον ίδιο να παραδέχεται πως είχε τη χειρότερη απόδοση από όλους τους συμπαίκτες του.

Απόψε, Τετάρτη 15 Μαΐου, η Πράσινη Εβδομάδα συνεχίζεται δυναμικά, με την Ομαδική Δοκιμασία να πραγματοποιείται εν πλω!

Το “Typhoon Project” είναι η «ναυαρχίδα» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και με όχημα τον «Τυφώνα», ένα πλοίο μήκους 72 μέτρων και μόνιμο πλήρωμα 35 ατόμων, εστιάζει τη δράση του στον καθαρισμό κυρίως απρόσιτων ακτών, πλέοντας 365 μέρες το χρόνο!

Προτεραιότητα του «Τυφώνα» είναι οι απρόσιτες ακτές, αυτές δηλαδή που κανένας άλλος δεν μπορεί να καθαρίσει. Στα τέσσερα χρόνια δράσης του, το “Typhoon Project” έχει απομακρύνει 624 τόνους απορριμμάτων από 3.349 παραλίες, με την ομάδα του να έχει καλύψει, σχεδόν, 15.000.000 τετραγωνικά μέτρα!

Εκτός από τον καθαρισμό ακτών, το “Typhoon Project” λειτουργεί ως βάση για ερευνητικές ομάδες, που διερευνούν συγκεκριμένες παραμέτρους της θαλάσσιας ρύπανσης, όπως η επιβάρυνση των βυθών στον Σαρωνικό και τον Θερμαϊκό.

Οι τρεις chef κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος και ο καλεσμένος τους chef, βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin, Αστέριος Κουστούδης, ζητούν από τις δυο μπριγάδες τρία πιάτα υψηλής γαστρονομίας.

Υψηλή γαστρονομία, η οποία θα πρέπει να συνυπάρξει με τη φιλική προς το περιβάλλον μαγειρική. Αυτό σημαίνει ελαχιστοποίηση της μαγειρικής φύρας και όσο το δυνατόν περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Αυτή τη φορά όλα τα υλικά για κάθε πιάτο θα βρίσκονται σε τρία κουτιά. Οι δυο μπριγάδες δεν θα έχουν στη διάθεση τους πληθώρα υλικών από την αποθήκη τροφίμων και θα πρέπει να προσαρμόσουν τις ιδέες τους με ό,τι υπάρχει μέσα στα συγκεκριμένα κουτιά.

Ποια μπριγάδα θα σκεφτεί, τελικά, «έξω από το κουτί» και θα καταφέρει να παρουσιάσει τα καλύτερα πιάτα;

Media Τελευταίες ειδήσεις