Site icon NewsIT

Ο Αντώνης Κανάκης μιλά για την Ελλάδα και τα προβλήματα των νέων

09.07.2012 | 13:27
Ο Αντώνης Κανάκης μιλά για την Ελλάδα και τα προβλήματα των νέων

Είναι από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της τηλεόρασης και ιδιαίτερα σε αυτό που ονομάζουμε «νεανικό» ή «δυναμικό» κοινό. Δεν είναι τυχαίο που ό,τι εκπομπή έχει δημιουργήσει ο Αντώνης Κανάκης σημειώνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης, ιδιαίτερα σε αυτό το κοινό.

Ο δημιουργός της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» έδωσε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο site «blackbow» και αφού ξεκαθάρισε ότι η εκπομπή θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στον Αντ1, ρωτήθηκε για το τι τον ενοχλεί και τι του αρέσειστην Ελλάδα του 2012.
 
«Ελάχιστα πράγματα μου αρέσουν στην Ελλάδα του 2012 και αυτά έχουν να κάνουν με αυτά που από πάντα ήταν τα πλεονεκτήματά της, δηλαδή η απίστευτη φυσική της ομορφιά και η ιστορία της, αν και προσωπικά έχω βαρεθεί να βασιζόμαστε μόνο σε αυτήν και να τη χρησιμοποιούμε ως άλλοθι για τα σημερινά μας χάλια, οι κάποιοι άνθρωποι με αυτό που λέμε ελληνικό φιλότιμο, αξιοπρέπεια και περηφάνια, επίσης -δυστυχώς εξαιρέσεις- κάποιοι νέοι άνθρωποι που φαίνεται, κόντρα στη μιζέρια και την απαισιοδοξία, να θέλουν να δημιουργήσουν, έχουν νέες ιδέες και θέλουν να ξεχωρίζουν με τις πράξεις τους και να τιμούν τη χώρα μας χωρίς να έχουν καμία σχέση με όλα αυτά τα κακώς εννοούμενα ελληνικά φαινόμενα. Αυτά μου αρέσουν. Όλα τα υπόλοιπα μου προκαλούν τρομακτική θλίψη, θυμό, απογοήτευση και πολλά ακόμα αρνητικά συναισθήματα», απάντησε ο Αντώνης Κανάκης.
 
Ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον απόσπασμα από τη συνέντευξη στο «blackbow» είναι όταν ο Κανάκης ρωτήθηκε αν ήταν νέος και άνεργος στην Ελλάδα του 2012, θα επίλεγε να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό; «Είναι πολύ δύσκολη αυτή η ερώτηση. Εννοώ ότι το νόμισμα έχει δύο όψεις και έχουν και οι δύο βάση. Η πρώτη όψη είναι ότι δε μπορείς να σταματήσεις τα όνειρα ενός νέου ανθρώπου, να εξελιχθεί, να δημιουργήσει, να κάνει κάτι με τη ζωή του κι αν αυτά του τα όνειρα δε μπορεί να τα πραγματοποιήσει στην χώρα του, σε καμία περίπτωση δε μπορείς να απαιτήσεις να μην πάει κάπου αλλού προκειμένου να τα πραγματοποιήσει. Από την άλλη πλευρά κάτι τέτοιο σίγουρα λειτουργεί εις βάρος της χώρας μας, δε θέλει ιδιαίτερη σκέψη για να καταλάβουμε ότι αν όλοι οι νέοι άνθρωποι εγκαταλείψουν την Ελλάδα, τότε αυτή δεν έχει μέλλον. Το λέω πολύ διστακτικά γιατί δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για την άποψή μου, αλλά νομίζω ότι οι νέοι πρέπει να δώσουν έναν πολύ μεγάλο αγώνα για να πετύχουν όλα όσα θέλουν στη χώρα τους και αφού έχουν εξαντλήσει από την πλευρά τους κάθε προσπάθεια, μόνο τότε να κάνουν το βήμα για το εξωτερικό», είπε ο Αντώνης Κανάκης στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.
 

 

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version