Site icon NewsIT

Τινάζεται στον αέρα το x-factor;

06.02.2010 | 12:52
Τινάζεται στον αέρα το x-factor;

Κόντρες στα παρασκήνια του talent show - Συσκέψεις στο κανάλι του Αμαρουσίου για τις βαριές κατηγορίες της SONY.

«Έγινε παρεξήγηση κι εξήγηση (ακόμα!) δεν θόθηκε» τραγουδούν οι τηλεθεατές του «X Factor» αφού στο χθεσινό σόου… απολαύσαμε για ακόμα μία φορά τις κόντρες μεταξύ της κριτικής επιτροπής (κυρίως μεταξύ Θεοφάνους και Μουρατίδη) αλλά για τις βαριές κατηγορίες που πλανούνται πάνω από το talent show του ΑΝΤ1, κανείς δεν είπε κουβέντα. 

Είναι ολοφάνερο πως η επόμενη κίνηση από το κανάλι του Αμαρουσίου προς τη Sony θα δοθεί στις αρχές της επόμενης βδομάδας και αφού πρώτα ελεγχθεί και η τελευταία γραμμή της όποιας ανακοίνωσης. Άλλωστε είναι σχεδόν σίγουρο πως ο «πόλεμος» μεταξύ Θεοφάνους και δισκογραφικής εταιρείας θα καταλήξει στις δικαστικές αίθουσες αφού «αντάλλαξαν λόγια βαριά» που πλήττουν την εικόνα και την αξιοπιστία και των δύο πλευρών. 

Ωστόσο, μπορεί χθες στο «X Factor» να ποίησαν τη νήσσα αλλά κατάφεραν να φέρουν τα αναμενόμενα υψηλά νούμερα τηλεθέασης αφού οι τηλεθεατές έλπιζαν ότι τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν και κάποιοι θα πουν τα πράγματα ως έχουν! Αντίθετα όμως, ακούσαμε πολλά τραγούδια από τους καλούς ομολογουμένως συμμετέχοντες υποψήφιους αλλά οι υπεύθυνοι του «X Factor» προτίμησαν να κρατήσουν σιγή ιχθύος. 

Έτσι, το «X Factor» έφτασε μέχρι και 35% τηλεθέαση, σημειώνοντας περίπου (μέχρι να ανακοινωθούν τα επίσημα νούμερα τηλεθέασης από την AGB) μέσο όρο 32%. Παρά όμως, τα ψηλά νούμερα τηλεθέασης, η αξιοπρέπεια και η αξιοπιστία του talent show έχει πέσει πολύ στα μάτια των τηλεθεατών κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούν σοβαρά οι υπεύθυνοι του ΑΝΤ1. 

Άλλωστε, όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες δέκα ημέρες με τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε δισκογραφική εταιρεία και κυρίως τον Γιώργο Θεοφάνους, έχει προβληματίσει πολύ τους υπεύθυνους του ΑΝΤ1. Πολλοί στο κανάλι του Αμαρουσίου θεωρούν –και δίκαια- ότι έχει πληγεί η εικόνα όχι μόνο του talent show αλλά ευρύτερα της εταιρείας παραγωγής και του ίδιου του καναλιού.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, μέσα στο σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ υψηλών στελεχών του καναλιού,  όχι μόνο για το ποια θα είναι η επίσημη ανακοίνωση αλλά και το τι θα κάνουν την επόμενη βδομάδα στον τελικό του X Factor, ενόψει μάλιστα και της υπογραφής συμβολαίου του νικητή με τη δισκογραφική εταιρεία.

Μάλιστα, θέμα της συζήτησης στην εν λόγω σύσκεψη θα είναι και η μελλοντική σχέση κάποιων προσώπων με τον ΑΝΤ1. Γιατί, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες στελέχη του καναλιού είναι –δικαίως- έντονα δυσαρεστημένα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Το τι θα γίνει τελικά θα φανεί στο μέλλον. Σίγουρα όμως, θα υπάρχουν εξελίξεις πέρα από το παρασκήνιο του «X factor».
 
Αναφερόμενοι στα «παρασκηνιακά» -ίσως- αξίζει να καταγράψουμε την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών σχετικά με τις άμεσα εμπλεκόμενες πλευρές, αυτές της δισκογραφικής εταιρείας Sony και του Γιώργου Θεοφάνους. Όχι για να αναπαράγουμε τη φημολογία (από την οποία απέχουμε συνειδητά, μέχρι… αποδείξεων!) αλλά ίσως με όσα ακούγονται να μπορέσουμε να αποκωδικοποιήσουμε κάποια από όσα συμβαίνουν.
 
Σύμφωνα λοιπόν με όσα ακούγονται και γράφονται, οι δύο πλευρές αντιμάχονται γιατί δεν μπορούν να έλθουν σε συμφωνία σχετικά με παλαιότερες δουλειές του συνθέτη που ο ίδιος φέρεται να «μπλοκάρει» την κυκλοφορία τους, με αποτέλεσμα η Sony να χάνει κέρδος. Βεβαίως και δεν ασπαζόμαστε όλα αυτά αλλά και πολλά ακόμα που λέγονται και γράφονται. Τα αναφέρουμε γιατί για ακόμα μία φορά συνειδητοποιούμε ότι ο άμεσος σκοπός όλων είναι το οικονομικό όφελος. Κι εννοείται πως αυτός θα είναι αφού όταν μιλάμε για εταιρείες –ατομικές, προσωπικές, πολυεθνικές- όλοι σε αυτό αποσκοπούν.
 
Δυστυχώς όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερα άρθρα του Newsit, πλήττονται και οι έμμεσα εμπλεκόμενοι, δηλαδή οι υποψήφιοι, διαγωνιζόμενοι του «X Factor». Γιατί εκτός από την αξιοπιστία καναλιών, το οικονομικό όφελος, τα συμφέροντα κλπ κλπ, κάπου εκεί στο βάθος είναι στριμωγμένα κάποια παιδιά που προσπαθούν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους στο τραγούδι. Και σίγουρα αυτά –και άλλα τόσα παιδιά που δηλώνουν συμμετοχή στα talent show- ίσως αναρωτιούνται τι πρόκειται να τους συμβεί στο… λαμπερό (?!?) κόσμο της show biz. 

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version