Δευτέρα, 6 Μαΐ
21oC Αθήνα

Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Ολύμπου: Επενδύσεις άνω των 12 εκατ. ευρώ και νέες συμφωνίες για διανομή προϊόντων

Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Ολύμπου: Επενδύσεις άνω των 12 εκατ. ευρώ και νέες συμφωνίες για διανομή προϊόντων

Έμφαση σε νέες επενδύσεις και συμφωνίες για τη διανομή προϊόντων σε νέα σημεία πώλησης, δίνει η εταιρεία Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Ολύμπου, η οποία την περίοδο αυτή έχει σε εξέλιξη επένδυση 12,19 εκατ. ευρώ, υλοποιώντας project, το οποίο εντάχθηκε στη δράση «Οικονομικός Μετασχηματισμός Αγροτικού Τομέα».

Την ίδια στιγμή, επιδιώκει αύξηση της παραγωγής, καθώς υπέγραψε και νέες συμφωνίες για διάθεση κοτόπουλων με συγκεκριμένες προδιαγραφές, όπως τις προσδιόρισαν μια μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ και μια αλυσίδα εστίασης με εξειδίκευση στο κοτόπουλο. Όπως προβλέπεται, η επένδυση που υλοποιεί στην παρούσα φάση, θα στηριχθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τα 5,474 εκατ. ευρώ, ήτοι το 45% να καλύπτονται με δημόσια δαπάνη.

Διπλασιασμός δυναμικότητας

Η αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση εξοπλισμού βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητες του νέου επενδυτικού προγράμματος, καθώς οι συγκεκριμένες κατηγορίες θα απορροφήσουν 6,49 εκατ. ευρώ, ενώ για την κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό ακινήτων προβλέπονται δαπάνες 3,941 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτησή που προέρχεται από την εγχώρια και τις αγορές του εξωτερικού, υλοποιεί επενδύσεις της τάξης των 28 εκατ. ευρώ, με προοπτική ολοκλήρωσης εντός της διετίας. Στόχος αποτελεί ο διπλασιασμός της δυναμικότητας του σφαγείου, καθώς και διπλασιασμός των ψυκτικών χώρων του εργοστασίου που λειτουργεί στην Κατερίνη, καθώς και εγκατάσταση δεύτερης γραμμής στον μύλο παραγωγής ζωοτροφών.

Η ζήτηση στο εξωτερικό

Η εταιρεία εξάγει στις αγορές του κόσμου, από τις γειτονικές Ιταλία, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Κύπρο, μέχρι και Γερμανία, με αποστολές που αφορούν νωπό προϊόν, ενώ σε περισσότερες από 20 χώρες στέλνει κατεψυγμένα κοτόπουλα, όχι μόνο ολόκληρα, αλλά και με προδιαγραφές που ζητά η κάθε χώρα ειδικά, αξιοποιώντας έτσι από το κρέας, μέχρι τα πόδια και τις φτερούγες.

Η Αμβροσιάδης δραστηριοποιείται στο χώρο της πτηνοτροφίας για 60 σχεδόν χρόνια, με καθετοποιημένο σύστημα παραγωγής, διαθέτοντας δικές της φάρμες που βρίσκονται στους πρόποδες του Ολύμπου, αλλά και πτηνοτροφικές μονάδες οι οποίες λειτουργούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ε.Ε. καθώς και σύγχρονη μονάδα πτηνοσφαγείου η οποία έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις