ANT1: Χιονοστιβάδα εξελίξεων μετά το «διαζύγιο» με τον Γιάννη Λάτσιο

Με μία λιτή ανακοίνωση, μόνο 16 λέξεων, ο ΑΝΤ1 αργά χθες το βράδυ επισημοποίησε το «διαζύγιο» με τον Γιάννη Λάτσιο. Μόνο που σε αυτές τις 16 λέξεις δεν αναφέρεται καθόλου ο λόγος… οι λόγοι που οδήγησαν στην «από κοινού απόφαση να διακόψουν τη συνεργασία τους». Από εκεί και πέρα αναμένεται χιονοστιβάδα εξελίξεων.

Βέβαια αυτό που… παίζει πολύ από χθες ως «είδηση», «σχολιασμός» και «αιτία» είναι οι χαμηλές τηλεθεάσεις που σημειώνει τους τελευταίους μήνες το κανάλι του Αμαρουσίου, γεγονός που χρεώνεται στην «κεφαλή», τον Γενικό Διευθυντή Προγράμματος, Marketing και Επικοινωνίας του ΑΝΤ1 TV Γιάννη Λάτσιο.

Ωστόσο όσοι υποστηρίζουν το παραπάνω δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι ο ΑΝΤ1 τους πρώτους μήνες της φετινής σεζόν, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο βρισκόταν στην κορυφή  της τηλεθέασης στο δυναμικό κοινό, ενώ τον Δεκέμβριο 0,4 πίσω από τον ALPHA.  Έτσι λοιπόν είναι εμφανές ότι η βασική αιτία του «διαζυγίου» είναι άλλη και έχει να κάνει με όσα συνέβησαν από τον Δεκέμβριο και μετά στο κανάλι του Αμαρουσίου αλλά –κυρίως- σε όσα πρόκειται να συμβούν.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου από τα μέσα Δεκεμβρίου υπήρξαν έντονες διαφωνίες στην ηγετική πυραμίδα του ΑΝΤ1. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και τα «κοψίματα» εκπομπών, όπως του Γιώργου Λιάγκα και του Γρηγόρη Αρναούτογλου, αλλά και η καθυστέρηση στην έγκριση καινούργιων προγραμμάτων. Τα Excel με τα κοστολόγια πηγαινοέρχονταν και όλο μειώνονταν οι αριθμοί που αναγράφονταν σε αυτά με αποτέλεσμα αρκετά από αυτά να καταλήξουν ως «αδύνατα για παραγωγή» και τον Ιανουάριο ο σταθμός να είναι απροετοίμαστος απέναντι στην εμφάνιση του «Survivor». Εκτός όμως από το χάσιμο πολύτιμου χρόνου την ίδια περίοδο, μέσα στον Δεκέμβριο δεν ξεκίνησε μόνο η… γκρίνια για τα οικονομικά και τις περικοπές σε κόστος προγράμματος αλλά και σε… έμψυχο υλικό! Κι αυτό είναι το ανησυχητικό για το τι προβλέπεται να συμβεί στο κανάλι του Αμαρουσίου που θα ζήσουν… déjà vu καταστάσεις, καθώς η διοίκηση φαίνεται να ακολουθεί την τακτική του 2015!

Να θυμίσουμε ότι τότε, τον Ιούλιο του 2015, υπήρξε και πάλι «διαζύγιο» του ΑΝΤ1 με τον Γιάννη Λάτσιο… και όχι μόνο, καθώς εκτός από τον τότε Γενικό Διευθυντή Προγράμματος αποχώρησαν από το κανάλι του Αμαρουσίου και άλλα στελέχη της ηγετικής πυραμίδας. Τότε λοιπόν ο σταθμός είχε μπει σε… τροχιά εκκαθάρισης με μειώσεις μισθών που έφταναν το 20% και όσοι δεν αποδέχθηκαν βρέθηκαν εκτός, με αποτέλεσμα να υπάρξει κύμα απολύσεων. Και όπως φαίνεται αυτό το… σκηνικό πρόκειται να επαναληφθεί και η απόφαση αυτή στάθηκε και βασική αιτία να βγει η… 16 λέξεων ανακοίνωση!

Σύμφωνα λοιπόν με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου τους τελευταίους μήνες υπάρχει έντονη πίεση για νέα μείωση μισθών, νέες περικοπές προσωπικού και εκκαθάρισης και όπως φαίνεται αυτό δημιούργησε έντονη κόντρα με τον Γιάννη Λάτσιο που δεν προτίθετο να αποδεχτεί το νέο «σχέδιο εκκαθάρισης», υποστηρίζοντας ότι έτσι δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει ο σταθμός σωστά. Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι χθες υπέβαλε την παραίτησή της και η Χρύσα Μασούρου που τους τελευταίους μήνες είχε αναλάβει τη διεύθυνση προγράμματος του σταθμού και υπήρξε από τους στενούς συνεργάτες του Λάτσιου και ως πιθανό πρόσωπο για να αναλάβει τη διεύθυνση θεωρείται ο Τζώρτζης Ποφάντης που είχε και πριν την έλευση Λάτσιου βρεθεί στην ίδια θέση.

Ίσως λοιπόν όπως αποδειχτεί εν καιρώ το «διαζύγιο» δεν ήταν για τους αριθμούς της τηλεθέασης αλλά για τους αριθμούς των αμοιβών και του προσωπικού και είναι σίγουρο πως για αυτούς δεν θα υπάρξουν ανακοινώσεις ούτε με 16 λέξεις…!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις

Η συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι – Γιατί αποσύρθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα (βίντεο)

Η συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι – Γιατί αποσύρθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα (βίντεο)

Μία ιδιαίτερη συνάντηση αλλά και μία συνέντευξη που δημιούργησε ποικίλα σχόλια και πολλές αντιδράσεις, ακόμα και από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ο πρίγκιπα Χάρι της ... Διαβάστε περισσότερα
Το ΕΚΟΜΕ δίνει το παρών στο European Film Market του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Το ΕΚΟΜΕ δίνει το παρών στο European Film Market του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Για μία ακόμα χρονιά το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας θα συμμετέχει με ψηφιακό περίπτερο σε μια από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές γιορτές για τον ... Διαβάστε περισσότερα
Προσφυγή στο ΕΣΡ για όσα προβάλλονται στην υπόθεση Λιγνάδη

Προσφυγή στο ΕΣΡ για όσα προβάλλονται στην υπόθεση Λιγνάδη

Διαμαρτυρία κατέθεσε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πολίτης για την προβολή του απολογητικού υπομνήματος του Δημήτρη Λιγνάδη σε τηλεοπτικά μέσα αλλά και σε ειδησεογραφικά sites. Στην ... Διαβάστε περισσότερα
Άρωμα γυναίκας στην ΕΡΤ2 –Αφιέρωμα με ντοκιμαντέρ, σειρές και ταινίες για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Άρωμα γυναίκας στην ΕΡΤ2 –Αφιέρωμα με ντοκιμαντέρ, σειρές και ταινίες για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Ένας μήνας αφιερωμένος στις γυναίκες μέσα από γυναίκες που οι προσωπικότητές τους έγιναν ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, η ... Διαβάστε περισσότερα