Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Επανεξέταση στον ALPHA και… τελεσίγραφο

Επανεξέταση στον ALPHA και… τελεσίγραφο

Αν και την περυσινή σεζόν σημείωνε υψηλές πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης πολλές από τις επιλογές του φετινού προγράμματός του δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν το τηλεοπτικό κοινό. Κάποιες δικαιολογημένα… αλλά κάποιες άλλες πέφτουν άδικα «θύματα» του σκληρού ανταγωνισμού που επικρατεί φέτος στο τηλεοπτικό τοπίο.

Έτσι λοιπόν με τις χαμηλές επιδόσεις του ALPHA στους πίνακες τηλεθέασης ήταν αναμενόμενο οι επιλογές αλλά και ο προγραμματισμός να μπαίνουν ξανά στο τραπέζι ενώ όπως φαίνεται πολλά θα κριθούν από την πορεία του προγράμματος μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο ψυχαγωγικό μέρος του σταθμού, αλλά συνολικό, συμπεριλαμβανομένου και του ενημερωτικού τομέα και δη της «ναυαρχίδας» του, του κεντρικού δελτίου ειδήσεων που έχει σημειώσει σημαντικές απώλειες. Βέβαια για ακόμα μία φορά φαίνεται ότι οι… κατηγορίες αφορούν το lead in που λαμβάνεται υπόψιν μόνο όταν δεν είναι υψηλό. Έτσι έχει δημιουργηθεί… γκρίνια για την επιλογή του «Πάνω Κάτω» με τον Χρήστο Φερεντίνο αφού το τηλεπαιχνίδι σημειώνει πολύ χαμηλότερες τηλεθεάσεις από το «Deal». Δικαιολογημένα αφού η επιλογή του δεν ήταν και η… ορθότερη αντικατάσταση και μάλιστα για μία τόσο σημαντική θέση στο πρόγραμμα αφού παραδίδει σκυτάλη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Σήμερα μάλιστα κάνει πρεμιέρα το άλλο τηλεπαιχνίδι, με τον Φώτη Σεργουλόπουλο, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα του σταθμού είναι στο prime time που εκτός των σειρών «Έλα στη θέση μου» και «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» έχουν δικαιολογημένα προκαλέσει πολλές… μουρμούρες στη διεύθυνση του σταθμού.

Όπως λοιπόν μαθαίνω έχει δοθεί… τελεσίγραφο από τους υψηλά… πολύ υψηλά αξιωματούχους να γίνουν διορθωτικές κινήσεις για να ανακάμψει η πορεία στους πίνακες τηλεθέασης αλλιώς λέγεται ότι θα ληφθούν δραστικές αποφάσεις. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα που σύμφωνα με τις ίδιες «πηγές» γίνεται επανεξέταση και του κόστους αρκετών προγραμμάτων με σκοπό να περιοριστούν τα έξοδα, ενώ κάποια σχέδια που υπήρχαν για το δεύτερο μέρος της σεζόν, δηλαδή μετά τον ερχόμενο Φεβρουάριο, φαίνεται να μπαίνουν στο «ψυγείο» μέχρι νεοτέρας…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις