Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

ΕΡΤ: θα γίνουμε εξωστρεφείς

ΕΡΤ: θα γίνουμε εξωστρεφείς

Τα σχέδια και το «όραμά» της παρουσίασε σήμερα η καινούργια διοίκηση της ΕΡΤ σε δημοσιογράφους που καλύπτουν το τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Η αλήθεια είναι πως μπορεί για ακόμα μία φορά να ακούσαμε τα ίδια και τα ίδια, όπως έχει συμβεί σε παρόμοιες περιπτώσεις, αλλά ίσως αυτή τη φορά μπορεί να είμαστε αισιόδοξοι για έναν λόγο: εκτός από το «παραλάβαμε καμένη γη» που λέγεται σε παρόμοιες εκδηλώσεις-παρουσιάσεις, η διοίκηση δεσμεύτηκε πως εκτός από… αντιπολίτευση για τους προηγούμενους ετοιμάζει πρόγραμμα (με όλη τη σημασία της λέξεως, μιας και αναφερόμαστε σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς) που θα έχει περιεχόμενο που θα απευθύνεται στο μεγαλύτερο μέρος του τηλεοπτικού κοινού.

Τα στοιχεία που παρουσίασε στην ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσος είναι πολλά και ενδιαφέροντα και θα ασχοληθούμε με πολλά από αυτά σε επόμενα ρεπορτάζ. Αυτό όμως που θα… κρατήσουμε ως δέσμευση από την νέα διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης είναι αυτό που ειπώθηκε αρκετές φορές στα «πηγαδάκια»: ότι η ΕΡΤ σκοπεύει να γίνει εξωστρεφής, όπερ σημαίνει ότι θα δώσει βάρος στο πρόγραμμά της ώστε να αφορά τους τηλεθεατές. Δεν είναι τυχαίο που… άτυπα μεν,  αλλά όχι… ουτοπικά η ΕΡΤ φιλοδοξεί να αυξήσει κατά πολύ την τηλεθέασή της. Πώς θα γίνει αυτό; Καλά, μην βιάζεστε γιατί αυτό σίγουρα δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη και μάλιστα σε μία δημόσια υπηρεσία που για να αποφασιστεί κάτι πρέπει να συνυπογράψουν πολλοί. Ο στόχος της καινούργιας διοίκησης είναι την επόμενη σεζόν, την 2020-21, η ΕΡΤ να έχει γεμάτο πρόγραμμα δίνοντας βάρος και στην ψυχαγωγία. Έτσι λοιπόν η ΕΡΤ1 θα είναι ένα κανάλι που δεν θα έχει μόνο ενημέρωση αλλά και ψυχαγωγία. Δεν είναι τυχαίο που σχεδιάζονται σειρές (όπως αυτή που θα φέρει την υπογραφή της Βικτόρια Χίσλοπ) που θα βγουν στον αέρα την επόμενη σεζόν, αλλά και εκπομπές που δεν θα μας φτάνουν… στα άκρα με μία υποτιθέμενη ποιότητα.

Αυτά… την επόμενη σεζόν γιατί όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος ελάχιστες νέες παραγωγές είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη διοίκηση για την τρέχουσα σεζόν. Πάντως και αυτή τη σεζόν πρόκειται να βγουν κάποιες καινούργιες εκπομπές στον αέρα και από αυτές θα πάρουμε… ιδέα για το πού το πάνε όταν λένε εξωστρέφεια! Άλλωστε ένα… δείγμα αναμένεται να πάρουμε τις επόμενες ημέρες που όπως φαίνεται θα ανακοινωθεί και το τι θα γίνει στον ερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision, που μπορεί για κάποιους στην ΕΡΤ να ήταν «πανηγυράκι» αλλά χάρη σε αυτό βλέπουν… πανηγυρικές τηλεθεάσεις.  

Κοντολογίς; Για ακόμα μία φορά κρατάμε μικρό καλάθι ελπίζοντας πως αυτή τη φορά θα διαψευστούμε και πραγματικά θα καταφέρουν η ΕΡΤ να κερδίσει τη θέση που της αξίζει…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις