Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Eurovision 2018: οι κρίσιμες αποφάσεις για τον «Ελληνικό τελικό»

Eurovision 2018: οι κρίσιμες αποφάσεις για τον «Ελληνικό τελικό»

Στην τελική ευθεία με αρκετές καθυστερήσεις οι αποφάσεις για τη διενέργεια του «Ελληνικού τελικού» από τον οποίο θα αναδειχθεί το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Βέβαια, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου η νομική υπηρεσία της ΕΡΤ ακόμα επεξεργάζεται το «πλαίσιο συνεργασίας» που θα κληθούν να υπογράψουν οι δισκογραφικές εταιρείες που έχουν τα τρία υποψήφια τραγούδια προκειμένου να συμμετέχουν στον «ελληνικό τελικό».

Επειδή όμως ο χρόνος τρέχει τα στελέχη της ΕΡΤ αποφάσισαν στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας, τη Δευτέρα, να συνεδριάσει η οργανωτική επιτροπή για τη Eurovision ώστε να προετοιμάσει τα άλλα θέματα -εκτός από το νομικό πλαίσιο- για να ενημερώσουν τις δισκογραφικές εταιρείες, όπως την ημερομηνία διεξαγωγής του «ελληνικού τελικού», το χώρο και τον τρόπο που θα παρουσιαστούν. Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα κείμενα στο Newsitεπιθυμία… μέχρι στιγμής είναι να γίνει live η παρουσίαση των μαγνητοσκοπημένων τραγουδιών, που θα έχουν όμως μαγνητοσκοπηθεί με «ζωντανές» τις κύριες φωνές και να ψηφίσει μόνο το τηλεοπτικό κοινό για το ποιο τραγούδι θα πάρει το «εισιτήριο» για τη Λισαβόνα χωρίς… παρεμβάσεις «ειδικής επιτροπής».

Στη συνέχεια λοιπόν, μετά τη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής, θα οριστεί συνάντηση με τις τρεις δισκογραφικές εταιρείες όπου θα τους δοθεί το έγγραφο που πρέπει να υπογράψουν ώστε να συμμετέχουν στον «ελληνικό τελικό», ενημερώνοντάς τους συγχρόνως για τις αποφάσεις τους. Επιθυμία τους φαίνεται να είναι να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση μέσα στην ερχόμενη βδομάδα, αλλά επειδή… κανείς δεν ξέρει…. και όπως έχει συμβεί κι άλλες φορές… μπορεί αυτή να μετατεθεί για τις αρχές της μεθεπόμενης βδομάδας!

Πάντως, το ότι στην ΕΡΤ αποφάσισαν να συνεδριάσει η οργανωτική επιτροπή πριν την καταληκτική ημερομηνία, τον Μάρτιο, που πρέπει να παραδοθεί στην EBU το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει, μπορεί να χαρακτηριστεί και… θετικό!!!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις