Σάββατο, 27 Ιουλ.
26oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Eurovision 2018: Η συνάντηση για τον Ελληνικό Τελικό – Πόσα ζητά η ΕΡΤ – Οι τελικές αποφάσεις

Eurovision 2018: Η συνάντηση για τον Ελληνικό Τελικό – Πόσα ζητά η ΕΡΤ – Οι τελικές αποφάσεις

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση της ΕΡΤ με τις τρεις δισκογραφικές εταιρείες (SPIDER, SPICY, PANIK) που έχουν τα τραγούδια που έχει εγκρίνει η οργανωτική επιτροπή.

Πριν από τη συνάντηση υπήρξε συνεδρίαση της ομάδας παραγωγής που βλέποντας τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την πίεση χρόνου αποφάσισε την αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής του Ελληνικού Τελικού προκειμένου οι δισκογραφικές εταιρείες να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ΕΡΤ.

Έτσι λοιπόν νέα ημερομηνία ορίστηκε η Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου με την ελπίδα βέβαια ότι θα έχουν «κλείσει» τα… ανοιχτά μέτωπα και δεν θα αναγκαστούν να δώσουν και νέα αναβολή. Βέβαια να θυμίσω ότι δεν μπορούν να την τραβήξουν πολύ καθώς στις 13 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η συνάντηση Αρχηγών των αποστολών κατά την οποία θα παραδοθεί επίσημα βίντεο της κάθε συμμετέχουσας χώρας με το διαγωνιζόμενο τραγούδι. Λόγω της πίεσης του χρόνου μάλιστα προσανατολίζονται ώστε η παρουσίαση των τραγουδιών στον Ελληνικό Τελικό να γίνει ζωντανά με ηχογραφημένη μόνο τη μουσική.

Οι αποφάσεις της ομάδας παραγωγής γνωστοποιήθηκαν στη συνέχεια στη συνάντηση με τις δισκογραφικές εταιρείες, ενώ τους ενημέρωσαν πως το ύψος της εγγυητικής επιστολής που θα πρέπει να παραδώσει η κάθε εταιρεία στην ΕΡΤ θα είναι 90.000 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος των προηγούμενων αποστολών. Στο σημείο αυτό υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις και έτσι η ΕΡΤ ζήτησε τις προτάσεις τους γραπτώς οι οποίες όμως θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι θα καλυφθούν οι οικονομικές απαιτήσεις για την αξιοπρεπή συμμετοχή τους στο διαγωνισμό τραγουδιού.

Μία ακόμα απόφαση που λήφθηκε είναι ότι οι δισκογραφικές εταιρείες θα πρέπει να παραδώσουν στην ΕΡΤ ηχογραφημένα (και με τις φωνές) τα τραγούδια την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου ώστε να δοθούν επίσημα στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες δηλαδή πριν από τον Ελληνικό Τελικό που -έως τώρα αποφάσισαν!- να γίνει την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις