Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του Γιάννη Διακογιάννη

Η ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του Γιάννη Διακογιάννη

Με δύο εκπομπές που θα προβληθούν σε επανάληψη τιμά η δημόσια τηλεόραση τη μνήμη του Γιάννη Διακογιάννη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 91 ετών.

Απόψε, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, στις 9, στην ΕΡΤ2 η εκπομπή «Πάντα ν’ ανταμώνουμε» με τη Ρίκα Βαγιάνη και τον Θανάση Αλευρά υποδέχονται στο πλατό τον άνθρωπο που με τη φωνή του σημάδεψε τις μεγαλύτερες στιγμές του ελληνικού και παγκόσμιου αθλητισμού, τον δημοσιογράφο-πατέρα της «Αθλητικής Κυριακής».

Μαζί του συζητούν, σχολιάζουν, θυμούνται οι βετεράνοι: Μίμης Δομάζος, Αντώνης Αντωνιάδης, Αριστείδης Καμάρας, Νίκος Σαργκάνης και η παγκόσμια πρωταθλήτρια Άννα Βερούλη.

«Παρεμβαίνει» ο φίλαθλος Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, συμμετέχουν οι ηθοποιοί –ποδοσφαιριστές Πέτρος Λαγούτης και Κώστας Φραγκολιάς, δίνει το δικό του στίγμα ο δημοσιογράφος Γιώργος Μανταίος, ενώ  η Μελίνα Ασλανίδου ζωντανεύει με τα τραγούδια της όλη την παρέα.

Επίσης, αύριο, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στις 20:00 θα προβληθεί στην ΕΡΤ2 το αφιέρωμα της σειράς «Έλληνες» που παρουσίαζε τη ζωή και το έργο μεγάλων προσωπικοτήτων της χώρας μας, ανθρώπων που ασχολούνται με τις τέχνες, τα γράμματα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό.

Στο επεισόδιο αυτό, η Σοφία Τσιλιγιάννη  φιλοξενεί τον καταξιωμένο δημοσιογράφο, συγγραφέα, ραδιοφωνικό παραγωγό, τηλεοπτικό παρουσιαστή και βετεράνο αθλητικογράφο Γιάννη Διακογιάννη, που τον συνάντησε στο Ολυμπιακό Στάδιο λίγο καιρό μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από τα τηλεοπτικά πράγματα.

Ο άνθρωπος που έγινε τραγούδι, ο άνθρωπος, του οποίου η φωνή ταυτίστηκε με τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, μοιράζεται με στους τηλεθεατές διάφορα περιστατικά εν ώρα εργασίας, που έχει ξεχωρίσει στο μυαλό του.

Συζητούν για τη ζωή και την πορεία της καριέρας του, για τις εκπομπές τις οποίες έχει παρουσιάσει, για σημαντικές στιγμές που υπήρξαν στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, για την έκδηλη προτίμησή του στις ζωντανές αθλητικές μεταδόσεις.

Τα επαγγελματικά του επιτεύγματα υμνούν και μιλούν με θαυμασμό για τη δουλειά του και εκτίμηση προς το χαρακτήρα του αρκετοί άνθρωποι, σημαντικοί κι εκείνοι στον τομέα τους, όπως ο Λέων Καραπαναγιώτης, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο Τάκης Οικονομόπουλος, ο Λάκης Νικολάου, η Βάσω Παπανδρέου, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, η Ρίκα Βαγιάννη. Επίσης, μιλά για εκείνον και η σύζυγός του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις