Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η καινούργια δραματική σειρά εποχής που ετοιμάζουν στο ΟΡΕΝ

ΟΡΕΝ: Προσπάθειες για να κερδίσει τηλεθεατές - Η επιλογή του Λάτσιου και τα σχέδια

Η συμφωνία έκλεισε και αυτές τις ημέρες ξεκίνησε η επιλογή των ηθοποιών από έναν πολύ γνωστό και καταξιωμένο σκηνοθέτη. Παράλληλα οι δύο επιτυχημένοι σεναριογράφοι ενώνουν για πρώτη φορά τη φαντασία τους για να ξεδιπλώσουν την ιστορία στα χαρτιά τους με σκοπό οι κάμερες να πιάσουν σύντομα δουλειά αφού το ΟΡΕΝ σκοπεύει να εντάξει την καινούργια σειρά του στην αρχή της νέας σεζόν.

Όπως είχα αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ το κανάλι της Παιανίας θα επενδύσει ακόμα περισσότερο στη μυθοπλασία και έτσι, εκτός από τη συνέχεια της σειράς «Κόκκινο ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη ετοιμάζει… τουλάχιστον… μία ακόμα σειρά. Ο πρωτότυπος τίτλος της «Bir Zamanlar Cukurova (μετ: Κάποτε στην Τσουκούροβα) και έρχεται από την Τουρκία που προβλήθηκε για τέσσερις σεζόν με μεγάλη επιτυχία. Βέβαια η ιστορία έχει… εμπνευστεί από την αμερικάνικη κινηματογραφική ταινία «Days Of Heaven» (μετ: Μέρες ευτυχίας) σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τέρενς Μάλικ με πρωταγωνιστές τους Ρίτσαρντ Γκιρ, Μπρουκ Άνταμς, Σαμ Σέπαρντ και Λίντα Μαν, που εξελισσόταν το 1916 και σε δημοσκοπήσεις παραμένει έως σήμερα μία από τις καλύτερες αμερικάνικες ταινίες.

Ωστόσο η διασκευή θα βασιστεί περισσότερο στην τούρκικη σειρά, αλλά με αρκετές αλλαγές στα καθ΄ ημάς, κάτι που έχουν αναλάβει η Ρένα Ρίγγα και ο Δημήτρης Αποστόλου. Οι δύο γνωστοί σεναριογράφοι θα συνεργαστούν για πρώτη φορά για την ιστορία που θα διαδραματίζεται τη δεκαετία του 70 και στο επίκεντρο ένα νέο και ερωτευμένο ζευγάρι που αναγκάζεται να φύγει από την Αθήνα όταν αυτός μπλέκει σε έναν άγριο καυγά για να προστατεύσει την αγαπημένη του.

Προσπαθώντας να γλυτώσουν από τους διώκτες τους καταλήγουν εργάτες σε ένα κτήμα που ανήκει σε μία πλούσια και σκληρή γαιοκτήμονα που έχει έναν γιο και ο οποίος θα ερωτευθεί τη νεαρή κοπέλα. Έτσι η μητέρα του θα προσπαθήσει με πολλά κόλπα να χωρίσει το ζευγάρι για να κάνει ευτυχισμένο το γιο της, αλλά να υπάρξει και επόμενος διάδοχος στην τεράστια περιουσία τους. Όπως καταλαβαίνετε η… ίντριγκα θα περισσεύει, ενώ κάποια… μυστήρια θα προκαλούν συνεχείς ανατροπές στις ζωές των ηρώων.

Σημαντικό μάλιστα είναι ότι την ιστορία θα αποδώσει σκηνοθετικά ένας έμπειρος και καταξιωμένος σκηνοθέτης, ο Βασίλης Τσελεμέγκος που έχει υπογράψει πολλές και σπουδαίες τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Με την κινηματογραφική λοιπόν «ματιά» του θα «χτίσει» τηλεοπτικά το τεράστιο αγρόκτημα που απαιτείται για τη ιστορία. Αυτές τις ημέρες λοιπόν γίνονται τα κάστινγκ και οι επαφές για την εύρεση των ηθοποιών που θα ενσαρκώσουν τους ήρωες της καινούργιας δραματικής σειράς εποχής που θα ξεκινήσει να προβάλλεται καθημερινά στο ΟΡΕΝ στις αρχές της καινούργιας σεζόν… και αν ακολουθήσει την επιτυχία της πρωτότυπης προβλέπεται να παραμείνει στον αέρα για πολλές σεζόν…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις