Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η «καυτή πατάτα» του MEGA

Η «καυτή πατάτα» του MEGA

«Ώρα μηδέν»… «Τέλος εποχής»… «Κρίσιμες ώρες»… και πολλοί ακόμα είναι οι τίτλοι που «παίζουν» εδώ και μήνες για το MEGA. Το αποτέλεσμα… παραμένει το ίδιο! Το κανάλι της Μεσογείων συντηρείται… βγαίνει στον αέρα αποσπώντας μερίδιο της διαφημιστικής αγοράς με τους εργαζομένους απλήρωτους, ενώ η μπάλα… ή μάλλον η «καυτή πατάτα» πετιέται από τον έναν στον άλλο.

Από τη μία οι πιστώτριες τράπεζες, από την άλλη οι μέτοχοι και στο κέντρο οι απλήρωτοι εργαζόμενοι με κάποιους να παραμένουν στο κτήριο της Μεσογείων! Τώρα, για ακόμα μία φορά, την «καυτή πατάτα» την έχει στα χέρια της το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που μετά την ακρόαση του δικηγόρου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ορίστηκε ότι η εταιρεία θα καταθέσει νέο υπόμνημα στις 12 Μαρτίου σχετικά με το αίτημα το MEGA να θεωρηθεί θεματικός και να μην σταματήσει η μετάδοση σήματός του έως και την προκήρυξη θεματικών αδειών.

Βάσει του νέου υπομνήματος το ΕΣΡ θα συνεδριάσει την επομένη, στις 13 Μαρτίου, προκειμένου να αποφασίσει αν θα δεχθεί την «παράταση ζωής» του τηλεοπτικού σταθμού που προς το παρόν δεν μπορεί… κι ίσως δεν χρειάζεται να παραδώσει έγγραφα, όπως τραπεζική και φορολογική ενημερότητα, αλλά και τον αριθμό των εργαζομένων που θα απασχολεί.

Αν κι η ανεξάρτητη Αρχή έχει μπει στο στόχαστρο non paper αλλά και ανακοινώσεων για το χειρισμό του απέναντι στον τηλεοπτικό σταθμό καλείται τώρα να αφήσει ανοιχτό το «παραθυράκι» που του δίνεται από ασαφή μέρη του νόμου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το ΕΣΡ θα «νίψει τας χείρας του» αφήνοντας την κατάσταση ως έχει… έως ότου… αν και όταν προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τις θεματικές άδειες, όπου θα διαπιστωθεί αν πράγματι κάποιοι μέτοχοι αποφασίσουν να κάνουν το MEGA θεματικό σταθμό.

Όσο λοιπόν ο χρόνος «ροκανίζεται» οι εργαζόμενοι, μισθωτοί και συνεργάτες, συνεχίζουν να κρατούν το σταθμό της Μεσογείων «ζωντανό» ενώ φαίνεται ότι κύριοι εμπλεκόμενοι δεν θέλουν να ασχοληθούν ξανά με την «καυτή πατάτα»…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις