Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Λάκης Λαζόπουλος: «Προσπάθησαν να μου κλέψουν τους “Μήτσους”»

Λάκης Λαζόπουλος: «Προσπάθησαν να μου κλέψουν τους “Μήτσους”»
Φωτογραφία Eurokinissi

Μετά από χρόνια απουσίας οι «Δέκα Μικροί Μήτσοι» του Λάκη Λαζόπουλου επέστρεψαν στο τηλεοπτικό τοπίο μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 και όπως αποδείχτηκε είχαν λείψει πολύ στους τηλεθεατές αφού η σατιρική σειρά σημείωσε υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Μάλλον λοιπόν δεν είναι τυχαίο που κάποιοι προσπάθησαν να εμποδίσουν το comeback τους προσπαθώντας ακόμα και να τους… οικειοποιηθούν!

Και να σας εξηγήσω τι έχει συμβεί…! Όπως πρώτα αναφέραμε στο Newsit μετά από αρκετές επαφές ο Λαζόπουλος συμφώνησε με τον ΑΝΤ1 για την επιστροφή των «Μήτσων» του. Αμέσως λοιπόν μετά το «κλείσιμο» της συμφωνίας ο ΑΝΤ1 έλαβε εξώδικο με το οποίο η εταιρεία «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ» υποστηρίζει ότι είναι κάτοχος του τίτλου της σειράς.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρω αυτό που επίσης έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενο στο Newsit: ότι τα δικαιώματα των «Μήτσων» που προβλήθηκαν με τεράστια επιτυχία από το MEGA ανήκουν στον Λάκη Λαζόπουλο που όπως είχε συμφωνηθεί με το σταθμό μετά το πέρας επταετίας μπορούσε να τα διαθέσει αυτός –και μόνο αυτός- όπου επιθυμούσε. Να θυμίσω μάλιστα ότι πριν από μερικά χρόνια κυκλοφόρησαν επεισόδια της πετυχημένης σατιρικής σειράς μέσα από το τηλεπεριοδικό ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ κατόπιν συμφωνίας του δημιουργού του Λάκη Λαζόπουλου και της ιδιοκτησίας του περιοδικού και ουδείς ενοχλήθηκε… αφού άλλωστε δεν θα μπορούσε! Με το που είδε όμως το φως της δημοσιότητας ότι ο Λαζόπουλος έκλεισε με τον ΑΝΤ1 για την επιστροφή των «Μήτσων» κάποιοι… προσπάθησαν να τους σταματήσουν.

Στο σημείο αυτό αξίζει επίσης να αναφέρω ότι σύμφωνα με έγκυρες πηγές στην καταγραφή της «ταινιοθήκης» του MEGA -οι οποίες είναι η σημαντική  «περιουσία» του σταθμού και από τα κυριότερα διαπραγματευτικά «χαρτιά» του σταθμού (και) με τις πιστώτριες τράπεζες- εμπεριέχεται και η σατιρική σειρά, αν και η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ δεν έχει πλέον δικαίωμα προβολής της, εξ ου και δεν έχει προβληθεί ξανά από το σταθμό της Μεσογείων.

Έτσι λοιπόν είναι απόλυτα σαφές ότι τα δικαιώματα και η εκμετάλλευση των «Μήτσων» ανήκει στον Λάκη Λαζόπουλο.

Σύμφωνα δε με έγκυρες πληροφορίες μου πριν από λίγες ημέρες ο δημιουργός και νόμιμος κάτοχος των δικαιωμάτων της σειράς απέστειλε κι αυτός εξώδικο με το οποίο απαντά στο εξώδικο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ θυμίζοντάς τους το χρονικό της συμφωνίας που φαίνεται ότι κάποιοι αγνοούν… ή ξέχασαν και υπενθυμίζοντας ότι επιφυλάσσεται για κάθε περαιτέρω νόμιμο δικαίωμά του!

Γνωρίζοντας όλο αυτό το παρασκήνιο επικοινώνησα μάλιστα με τον Λάκη Λαζόπουλο ο οποίος μου επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω λέγοντάς μου χαρακτηριστικά «ναι, πράγματι, προσπάθησαν να μου κλέψουν την πατρότητα της σειράς».

Βέβαια, προς το παρόν και μετά την εξώδικη απάντησή του δεν φαίνεται να δίνεται συνέχεια από την άλλη πλευρά, ενώ ο ίδιος σκοπεύει να διαφυλάξει το έργο του.

Έτσι λοιπόν παρά την προσπάθεια της κλοπής οι «Δέκα Μικροί Μήτσοι» του Λάκη Λαζόπουλου επέστρεψαν στο τηλεοπτικό τοπίο κάνοντας τους τηλεθεατές να σκάσουν από τα γέλια και κάποιους άλλους… από τη ζήλεια τους…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις