Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Μετά τη φωτιά: Το έντονο παρασκήνιο του κοψίματος – Το μήνυμα της εταιρείας παραγωγής

Μετά τη φωτιά: Το έντονο παρασκήνιο του κοψίματος – Το μήνυμα της εταιρείας παραγωγής

Με μία πολύ δυσάρεστη ανακοίνωση από τον ΑΝΤ1 για τη «Μετά τη φωτιά» ξεκίνησε η χρονιά, καθώς την πρώτη μέρα του νέου έτους ο σταθμός του Αμαρουσίου ενημέρωσε για το κόψιμο της επιτυχημένης σειράς.

Ωστόσο η αιφνιδιαστική ανακοίνωση του ΑΝΤ1 δεν ξάφνιασε όσους γνωρίζουμε το έντονο παρασκήνιο του τελευταίου μήνα, αν και κανείς δεν περίμενε τη συγκεκριμένη απόφαση από το σταθμό του Αμαρουσίου, γνωρίζοντας μάλιστα πως με αυτή την εξέλιξη θα αφήσει άνεργους τους πολλούς εργαζόμενους στη σειρά.

Την ίδια περίοδο που ο ΑΝΤ1 εμφανίζεται ως… σωτήρας για τη σειρά «Έρωτας φυγάς», με σκοπό να προβάλει από τη συχνότητά του τη σειρά του ΟΡΕΝ, χωρίς όμως, να αυξήσει τον αριθμό των επεισοδίων του, η διοίκηση του ΑΝΤ1 κόβει τη «Μετά τη φωτιά»!

Όπως ανέφερα υπήρξε έντονο παρασκήνιο αφού στα μέσα Δεκεμβρίου είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών (τηλεοπτικού σταθμού και εταιρείας παραγωγής ΤΑΝWEER), αλλά λίγες ημέρες πριν από το Χριστούγεννα και ενώ όλοι γνώριζαν πως μετά την εορταστική περίοδο η σειρά θα συνεχίσει κανονικά από τον ΑΝΤ1, ο σταθμός του Αμαρουσίου απέστειλε εξώδικο στην εταιρεία παραγωγής ΤΑΝWEER αναφέροντας τα ίδια που είχαν ειπωθεί στη συνάντηση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου, αμέσως μετά τα Χριστούγεννα η εταιρεία παραγωγής απάντησε κι αυτή με εξώδικο, εκφράζοντας ξανά τα επιχειρήματά της στα όσα ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός, όπως –μεταξύ άλλων- για τον αριθμό των συμφωνηθέντων επεισοδίων, αλλά και για ύποπτη συναλλαγή με στέλεχος του σταθμού που να αφορά τα καθήκοντά του στο σταθμό του Αμαρουσίου.

Στο ίδιο εξώδικο, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου, η εταιρεία παραγωγής ζητούσε από τον ΑΝΤ1 να ανακαλέσει τις κατηγορίες και να τηρήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις, αλλιώς θα ακολουθήσει τη νόμιμη οδό. Η… απάντηση του ΑΝΤ1 όμως, φαίνεται πως ήταν η ανακοίνωση που κυκλοφόρησε επίσημα τη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου αναφέροντας πως «Ο ΑΝΤ1 ανακοινώνει τη διακοπή της συνεργασίας του με την εταιρεία παραγωγής Tanweer, για σοβαρούς λόγους που ανάγονται στη διάρρηξη της εμπιστοσύνης του σταθμού προς την εν λόγω εταιρεία. Ως εκ τούτου, η σειρά «Μετά τη φωτιά» παύεται από το πρόγραμμα του ΑΝΤ1».

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρω ότι η εταιρεία παραγωγής, αλλά και οι συντελεστές της, μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες, φαίνεται να «ενημερώθηκαν» για το κόψιμο μέσα από την ανακοίνωση του ΑΝΤ1 προς τα Μέσα, ενώ συγχρόνως, την ίδια ημέρα η σειρά «Μετά τη φωτιά» κατέβηκε και από τον ΑΝΤ1+.

Στην εύλογη ανησυχία και ερωτήματα των εργαζομένων στη σειρά έστειλε μήνυμα η εταιρεία παραγωγής αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «Ήταν μια απόφαση που πήρε ο Ant1 μονομερώς, εν αγνοία μας και παρά τη θέλησή μας» και τονίζοντας προς τους συνεργάτες τους πως «Η Tanweer Productions είναι γνωστή στην αγορά και στον κλάδο για την ηθική της συμπεριφορά, την ακεραιότητά της και για την κορυφαία ποιότητα των παραγωγών της  (Ευτυχία, Σμύρνη μου Αγαπημένη, Τα Καλύτερα μας Χρόνια, Φόνισσα, μεταξύ πολλών άλλων παραγωγών). Είναι ιδιαίτερα λυπηρό, που η εξαιρετική αυτή σειρά, επιχειρείται να σταματήσει,  με μια τέτοια άδικη και μονόπλευρη απόφαση», ενώ καταλήγει πως «Ο λόγος είναι πλέον στην ελληνική δικαιοσύνη στην οποία θα προσφύγουμε για να προστατεύσουμε το όνομά μας, τα δίκαιά μας και τους συνεργάτες μας».

Έτσι λοιπόν μετά το κόψιμο της σειράς από τον ΑΝΤ1… ανοίγει μία δικαστική διαμάχη στην οποία οι δύο πλευρές θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις με αποδείξεις για όσα οδήγησαν σε αυτή την απόφαση το σταθμό του Αμαρουσίου. Βέβαια με αυτή την εξέλιξη οι τηλεθεατές χάνουν μία καλή και σύγχρονη σειρά, αλλά το ιδιαιτέρως στενάχωρο είναι ότι πολλοί ικανοί εργαζόμενοι, μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες, μένουν ξαφνικά χωρίς δουλειά, έχοντας μάλιστα πληροφορηθεί την απόφαση του ΑΝΤ1 μέσα από μία ανακοίνωση ανήμερα της πρωτοχρονιάς. Δικαιολογημένα πάντως εκτιμάται ότι η σειρά «Μετά τη φωτιά» άναψε… φωτιές στο κανάλι του Αμαρουσίου και θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστωθεί τι θα βγει… μετά!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις