Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Μετεγγραφή βόμβα – Ευτυχώς υπάρχει κι αυτή η τηλεόραση

epsilon tv μετεγγραφή Αυγερόπουλος

Ευχάριστη εξέλιξη για τους τηλεθεατές αφού σύντομα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ξανά μία καινούργια δουλειά του μέσα από το καινούργιο τηλεοπτικό «σπίτι» του, το EPSILON. Και είναι σίγουρο ότι και αυτή η καινούργια εκπομπή που ετοιμάζει θα κερδίσει ξανά διεθνείς διακρίσεις, όπως έχει συμβεί και με πολλές από τις προηγούμενες.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου στο δυναμικό του EPSILON ανήκει πλέον ο Γιώργος Αυγερόπουλος, ο «Mister Εξάντας», όπως τον αποκαλεί πολύς κόσμος λόγω της σειράς ντοκιμαντέρ «Εξάντας» που πραγματικά κοσμούσαν το εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο αρχικά από τη συχνότητα του ALPHA και στη συνέχεια μέσα από την ΕΡΤ, μέχρι τον Ιούνιο του 2013 που η τότε κυβέρνηση έριξε «μαύρο» στη δημόσια τηλεόραση.   

Αξίζει να αναφέρω ότι ο «Εξάντας» έχει τιμηθεί με δεκάδες διεθνείς διακρίσεις σε φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και κινηματογράφου σε διάφορες χώρες του κόσμου. ενώ θέματά του έχουν αποτελέσει πηγή για πανεπιστημιακές έρευνες και συνέδρια.

Ενώ λοιπόν ο Γιώργος Αυγερόπουλος έχει δεχτεί αρκετές προτάσεις τηλεοπτικής συνεργασίας τελικά την καινούργια σεζόν θα είναι στη συχνότητα του EPSILON και μάλιστα με μία καινούργια σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Οι πειρατές του Αιγαίου». Κι όπως πολύ σωστά θα συμπεράνετε από τον τίτλο της η σειρά αναφέρεται στους  πειρατές που έδρασαν στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Μικρά Ασία από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα κουρσεύοντας εμπορικά πλοία. Ανάμεσά τους και έλληνες που στράφηκαν στην πειρατεία για να επιβιώσουν απέναντι στην οθωμανική αυτοκρατορία. Άγνωστες πτυχές αυτών των «Πειρατών του Αιγαίου» που έπαιξαν και σημαντικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821 καταγράφει αυτή η καινούργια σειρά ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου παραθέτοντας πολλά γνωστά αλλά και άγνωστα ιστορικά γεγονότα, ενώ για την παραγωγή του «δένει» σύγχρονα πλάνα από την νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα με σπάνιες μεσαιωνικές γκραβούρες, χάρτες και αντικείμενα χρησιμοποιώντας και 3D Graphics για τη δημιουργία αναπαραστάσεων.

Έτσι οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία μέσα από αυτή την καινούργια σειρά ντοκιμαντέρ να «ταξιδέψουν» σε εκείνη τη σημαντική για τη χώρα μας χρονική περίοδο που αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει εμπνεύσει και διάσημους συγγραφείς, όπως τον Ιούλιο Βερν που το μυθιστόρημά του «L’Archipel en feu» («Το Αιγαίο στις φλόγες» ή «Οι πειρατές του Αιγαίου») διαδραματίζεται την περίοδο της ελληνικής επανάστασης.

Ενώ λοιπόν το εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια… βομβαρδίζεται καθημερινά με κάκιστης ποιότητας και αισθητικής προγράμματα «Οι πειρατές του Αιγαίου» του Γιώργου Αυγερόπουλου μέσα από την… απόβασή τους στη συχνότητα του EPSILON θα θυμίσουν και θα υπενθυμίσουν ότι υπάρχει… και πρέπει να υπάρχει κι αυτή η τηλεόραση!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις