Δευτέρα, 22 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Νέα σενάρια πώλησης του ALPHA

Νέα σενάρια πώλησης του ALPHA

Ανακατατάξεις, συμμαχίες, αλλαγή του τηλεοπτικού σκηνικού. Αν και είμαστε εν αναμονή του διαγωνισμού για τις άδειες στο τηλεοπτικό τοπίο γίνονται πολλά, ενώ στο παρασκήνιο ακούγονται περισσότερα…!

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα έχουν αναθερμανθεί τα σενάρια που θέλουν μεγάλο μέρος του ALPHA να πωλείται.

Τα σενάρια αυτά δεν αφορούν μόνο τους Τσέχους μετόχους του ΟΠΑΠ με τους οποίους η ιδιοκτησία του σταθμού έχει κάνει πολλές επαφές, αλλά και νέα πρόσωπα. Να θυμίσουμε ότι οι επαφές με τους μετόχους του ΟΠΑΠ ξεκίνησαν πριν από έναν χρόνο και κάποιοι θεωρούσαν δεδομένη τη συνεργασία τους με το κανάλι της Κάντζας, αλλά τελικά δεν ευδοκίμησε.

Εδώ και έναν μήνα όμως λέγεται ότι ξεκίνησε νέος κύκλος συζητήσεων και μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν ότι βρίσκονται λίγο πριν την τελική συμφωνία ώστε να αποκτήσουν το 40% του σταθμού.

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλα σενάρια υπάρχουν και κάποιοι νέοι επενδυτές που ενδιαφέρονται να «μπουν» στον ALPHA κατέχοντας μάλιστα μικρότερο ποσοστό. Τα σενάρια αυτά κάνουν λόγο για κύπριους επενδυτές που θέλουν να δραστηριοποιηθούν και στον ALPHA Ελλάδος, αλλά και τον ALPHA Κύπρου.

Όλα πάντως τα προαναφερόμενα σενάρια συμφωνούν στο ότι επιθυμία του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά είναι να δημιουργήσει καινούργιες συμμαχίες με πρόσωπα και επενδυτές που δεν έχουν δραστηριότητα στο τηλεοπτικό τοπίο, με σκοπό ο ALPHA να βρεθεί «δυνατός» στο διαγωνισμό για τις άδειες και να μην βρεθεί πάλι… εκτός, όπως συνέβη στον τελευταίο που ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις