Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο Αντώνης Κανάκης μιλά αποκλειστικά στο newsit.gr για τη νέα του εκπομπή, τους Boomers

Ο Αντώνης Κανάκης μιλά αποκλειστικά στο newsit.gr για τη νέα του εκπομπή, τους Boomers

Μία τηλεοπτική «βόμβα» έσκασε χθες Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στην εκπομπή Ράδιο Αρβύλα με τον Αντώνη Κανάκη να λέει πως σήμερα δεν θα βγει στον αέρα η επιτυχημένη σατιρική εκπομπή, αλλά μία καινούργια που θα έχει τίτλο Boomers.

Τι είναι οι boomers; Στην πραγματικότητα boomers ονομάζονται όσοι έχουν γεννηθεί από το 1946 έως το 1964, δηλαδή η «μεταπολεμική γενιά», ή με την πιο… ελληνική προσέγγιση αναφέρεται ως η «γενιά του Πολυτεχνείου».

Οφείλω δε να επισημάνω ότι ο όρος boomers είναι πολύ διαδεδομένος σε διαδικτυακές… κόντρες με τις μετέπειτα γενιές, των Millenials, (γεννηθέντες 1980-1995) και των Generation Z (1996 έως 2010) να χρησιμοποιούν την προσφώνηση boomer στους μεγαλύτερους, περίπου όπως λέγαμε παλαιότερα τη φράση «μπάρμπα».

Σίγουρα λοιπόν έχει ενδιαφέρον να δούμε τη… boomer-ίστικη προσέγγιση της θεσσαλονικιώτικης παρέας και τη «ματιά» τους σε διάφορα θέματα της επικαιρότητας… αλλά όχι μόνο.

Λίγες ώρες λοιπόν πριν την πρεμιέρα της νέας εκπομπής, με τους Boomers να ετοιμάζονται στις 20:00 να υποδεχτούν τους τηλεθεατές στη συχνότητα του ΑΝΤ1, επικοινώνησα με τον δημιουργό της εκπομπής, τον Αντώνη Κανάκη που μιλώντας αποκλειστικά στο newsit.gr αποκάλυψε τι είναι οι Boomers και τι διαφορετικό θα έχει η νέα τους εκπομπή από τη Ράδιο Αρβύλα, λέγοντας:

«Αρχικά, θέλω να υπογραμμίσω το πόση πλάκα έχει που πλέον, μετά από 17 χρόνια που ξεκίνησε αυτή η παράδοση με το «Ράδιο Αρβύλα», είναι σχεδόν απαγορευτικό για μένα να ξεκινήσω το οτιδήποτε τηλεοπτικό, αν πρώτα δεν απαντήσω σε αυτές τις ερωτήσεις. Όπως είπαμε και στον αέρα, «Οι Boomers» θα είμαστε (δυστυχώς ή ευτυχώς), και πάλι εμείς, οι οποίοι είμαστε τόσο boomers που δεν είμαστε σίγουροι αν είμαστε όντως boomers ή κάποια άλλη κατηγορία δεινοσαύρων.

«Οι Boomers» θα είναι μία νέα εκπομπή χωρίς όμως να είναι μία νέα εκπομπή. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να βγει έτσι ξαφνικά σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Θα είναι ένα παρακλάδι ή μια παραλλαγή του «Ράδιο Αρβύλα». Θα έχει πολλά κοινά μαζί του αλλά θα διανθίζεται και με κάποια ακόμα πραγματάκια και σίγουρα, όταν το θέλει, θα μπορεί να κινείται και εκτός σατιρικού πλαισίου. Όμως, ούτε και εμείς ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί, γιατί οι εκπομπές μας πάντοτε έχουν μια δική τους «ζωή» και μας οδηγούν και αυτές, δεν τις οδηγούμε μόνο εμείς».

Πώς αποφάσισες να βγάλεις την εκπομπή Boomers λίγο πριν το τέλος της σεζόν;

Ήταν μια αυθόρμητη απόφαση. Έτσι, να μπει κάτι ελαφρώς καινούργιο στη ζωή μας. Εξάλλου το δεύτερο μισό της σεζόν μόλις ξεκίνησε και όσο παράξενο και αν ακούγεται ως κίνητρο, έπαιξε ρόλο και ο καινούργιος χώρος που φτιάχτηκε, το καινούργιο μας τηλεοπτικό πλατό.

Μου έχεις εξιτάρει την περιέργεια με το «σκηνικό». Θα… προδώσεις κάτι;

Όπως πάντα είναι χειροποίητο. Απολαμβάνω πολύ τη δημιουργία χώρων και τη διακόσμησή τους έτσι και αλλιώς και ειδικότερα μου αρέσει πολύ να φτιάχνω σκηνικά για τις εκπομπές μας. Το σκηνικό αυτό το έχουμε λατρέψει όλοι. Είναι πολύ ζεστό και μας πηγαίνει πίσω στο χρόνο, όπως και το «Βινύλιο», αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο.

Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο σκηνικό δεν είναι σκηνογραφικές κατασκευές/ρεπλίκες, αλλά αυθεντικά παλιά αντικείμενα, κάποια από αυτά πολύ παλιά και σπάνια, τα οποία τα μαζέψαμε σιγά σιγά και με αρκετό ψάξιμο.

Επίσης, μάλλον είναι το πρώτο σκηνικό στην τηλεόραση, που το control room είναι ενσωματωμένο.

Κάθε πότε θα βγαίνουν στον αέρα «Οι Boomers»;

Αυτή είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου. Επειδή όπως είπα η εκπομπή αυτή είναι κατά κάποιον τρόπο μια προέκταση/παραλλαγή του «Ράδιο Αρβύλα» που συνδέεται άμεσα μαζί του, θέλουμε να είναι και στη δική μας συνείδηση, αλλά και στου κόσμου, μία οντότητα με το «Ράδιο Αρβύλα» και ανάλογος να είναι και ο προγραμματισμός.

Δηλαδή να ξέρεις ότι στις 8 το βράδυ έχει «Ράδιο Αρβύλα»/«Boomers», χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρο ποιο από τα δύο.

Ξέρω ότι αυτά είναι παράξενα πράγματα για την τηλεόραση, στην οποία όλα είναι προγραμματισμένα με απόλυτη ακρίβεια μήνες πριν, αλλά δεν έχει μια ομορφιά και το κάπως πιο αυθόρμητο;

Τι γίνεται με το Βινύλιο;

Το αγαπημένο μας «Βινύλιο» όπως είχαμε πει, φέτος δεν το βγάλαμε στον αέρα, γιατί οι μέχρι τώρα κύκλοι της εκπομπής, με τελευταίο αυτόν των αφιερωμάτων, νιώθαμε ότι ολοκληρώθηκαν. Όταν το ξαναβγάλουμε στον αέρα, θέλουμε να ξεκινήσει τον επόμενο κύκλο του, κάτι που το πιθανότερο είναι να συμβεί την επόμενη σεζόν. Όμως για την τρέχουσα σεζόν, υπάρχει σοβαρή περίπτωση να βγάλουμε μία ή δύο έκτακτες εκπομπές.

Αυτά λοιπόν μου είπε ο Αντώνης Κανάκης λίγες ώρες πριν τις 8 το βράδυ όπου οι Boomers θα κάνουν το τηλεοπτικό τους ντεμπούτο στον ΑΝΤ1 και δικαιολογημένα περιμένουμε ότι θα κάνουν… Boom… και με τη νέα τηλεοπτική τους πρόταση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις