Σάββατο, 18 Μαΐ
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τηλεθέαση Αυγούστου: οι μύγες, οι χελώνες και οι μονάδες θεραπείας!

Τηλεθέαση Αυγούστου: οι μύγες, οι χελώνες και οι μονάδες θεραπείας!

Πρωτομηνιά σήμερα και για κάποιους ξεκίνησε καλά, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν… λίγους τηλεθεατές και θα πρέπει να ανησυχούν, ενόψει της νέας σεζόν που δικαιολογημένα εκτιμάται ότι θα είναι πολύ σκληρή και ανταγωνιστική.

Αν και ο Αύγουστος ήταν… ή μάλλον τον θεωρούσαν ως τηλεοπτικά «φουλ καλοκαιρινό μήνα διακοπών», φέτος πολλά από τα κανάλια φουλάρισαν τα προγράμματά τους. Στο ερώτημα αν… φουλάρισαν και με τηλεθεατές απάντηση δίνει το ραβασάκι της Nielsen που σε κάποιους ήταν… πολύ στενάχωρο!

Σύμφωνα λοιπόν με τις μετρήσεις τηλεθέασης στην κορυφή του γενικού συνόλου τον Αύγουστο βρέθηκε πάλι ο ALPHA, αλλά έχοντας την… ανάσα του MEGA που ανέβασε τις επιδόσεις του σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, τον Ιούλιο (οι αντίστοιχοι μέσοι όροι εντός παρένθεσης) με αποτέλεσμα να ρίξει τον ΣΚΑΪ στην τρίτη θέση της κατάταξης. Το «μην μου μιλάτε για τον Αύγουστο» έχει πολλούς λόγους… λόγω των λίγων (σε σχέση με την πορεία του) τηλεθεατών… να λέει ο ΑΝΤ1 που αν και έβγαλε «νέο πρόγραμμα», την «Κλινική», το κανάλι του Αμαρουσίου έπεσε σε μονοψήφιο μέσο όρο, καθιστώντας σαφές ότι μετά από τέτοιας πΓοιότητας προγράμματα όπως το προαναφερθέν χρειάζεται μονάδα επείγουσας θεραπείας… για να ανεβάσει μονάδες στο μέσο όρο του. Ακόμα πιο χαμηλά στην κατάταξη και στη προσέλκυση τηλεοπτικού κοινού βρέθηκε το STAR που δεν κατάφερε τον Αύγουστο να έχει… παχιές τηλεθεάσεις, ενώ αντίθετα, η ΕΡΤ1 μπορεί να βρέθηκε πιο χαμηλά αλλά στη συχνότητά της μπήκαν περισσότεροι τηλεθεατές από τον προηγούμενο μήνα. Κάτι που δεν έγινε με το ΟΡΕΝ που συνέχισε να έχει… ανοικτή την έξοδο για τους τηλεθεατές με αποτέλεσμα να σημειώσει τον χαμηλότερο μέσο όρο της πορείας του, αλλά να αποφύγει τον… πάτο της κατάταξης, όπου για έναν ακόμα μήνα βρίσκονται ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 που μάλλον… χτυπούσαν μύγες με τα προγράμματά τους! Αλλαγές σημειώνονται στην κατάταξη του δυναμικού κοινού, αφού τον Αύγουστο το MEGA πήρε διαφορά, έστω και μικρή από τον ALPHA, που τον προηγούμενο μήνα, τον Ιούλιο… στριμώχνονταν στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Τουλάχιστον στους τηλεθεατές ηλικίας 18-54 ετών ο ΑΝΤ1 βρέθηκε με το χάλκινο μετάλλιο, αλλά και με χαμηλές ταχύτητες στην κούρσα της τηλεθέασης. Οπότε καταλαβαίνετε ότι οι εκτός βάθρου, όπως το STAR που ακολουθεί στην τέταρτη θέση και ο ΣΚΑΪ στην πέμπτη σημείωσαν πολύ χαμηλούς χρόνους στην κούρσα, ενώ το ΟΡΕΝ και η ΕΡΤ1 έτρεξαν σε ρυθμούς… βάδην. Καλά, η ΕΡΤ2 και η ΕΡΤ3 θυμίζουν ταχύτητες χελώνας, ενώ το στήσιμο των προγραμμάτων τους δεν αφήνει περιθώρια να μας θυμίσουν κανέναν… μύθο!

Αναλυτικά λοιπόν στην πρώτη στήλη του παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε την κατάταξη του Αυγούστου στο γενικό σύνολο όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Nielsen, ενώ εντός παρένθεσης αναφέρονται οι μέσοι όροι τους τον Ιούλιο και στη δεύτερη στήλη καταγράφονται οι αντίστοιχοι μέσοι όροι τους στο δυναμικό κοινό.   

Αυτές λοιπόν ήταν οι επιδόσεις των τηλεοπτικών σταθμών τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού με κάποιους να μπαίνουν αισιόδοξα στη νέα σεζόν, ενώ κάποιοι να πρέπει να δημιουργήσουν προγράμματα για να προσελκύσουν τηλεθεατές και να μην μείνουν στις συχνότητές τους με… μύγες!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις