Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τηλεθέαση Σεπτεμβρίου: Για ποιους ξεκίνησε άσχημα η σεζόν!

Τηλεθέαση Σεπτεμβρίου: Για ποιους ξεκίνησε άσχημα η σεζόν!

Πρώτος μήνας της φετινής σεζόν με ορισμένους από τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας να ξεκινούν από νωρίς μεγάλο μέρος του προγράμματός τους. Για κάποιους από αυτούς όμως, η σεζόν από πλευράς τηλεθέασης δεν ξεκίνησε τόσο… αισιόδοξα και δικαιολογημένα εκτιμάται ότι πρέπει να επανεξετάσουν το σχεδιασμό τους πριν μείνουν πολύ πίσω στην κούρσα του τηλε-μαραθώνιου.

Πάμε λοιπόν να δούμε την κατάταξη που προέκυψε τον Σεπτέμβριο από τους μέσους όρους τους, όπως προκύπτουν από τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen και αποτυπώνεται στον παρακάτω πίνακα, ενώ εντός παρένθεσης αναφέρονται οι μέσοι όροι τους τον προηγούμενο μήνα, τον Αύγουστο.

Στην κορυφή της κατάταξης στο γενικό σύνολο βρέθηκε το MEGA που κατάφερε να εκθρονίσει τον ALPHA που κατέληξε στη δεύτερη θέση, ενώ στο τρίτο σκαλί της κατάταξης παρέμεινε και τον προηγούμενο μήνα ο ΣΚΑΪ.

Έκπληξη όμως, είναι η άνοδος του ΟΡΕΝ που τον πρώτο μήνα της σεζόν μπήκε δυνατά στην κούρσα και τερμάτισε στην τέταρτη θέση, ενώ ακολουθεί το STAR και στην έκτη θέση ο ΑΝΤ1. Αλλαγές όμως και στα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς ναι μεν η ΕΡΤ1 διατηρεί σημαντική διαφορά από τα «αδέλφια» της, αλλά η ΕΡΤ3 συγκέντρωσε περισσότερους τηλεθεατές από την ΕΡΤ2 που κατέληξε στην τελευταία θέση της κατάταξης.

Ίδια με τον προηγούμενο μήνα, τον Αύγουστο, παρέμεινε τον Σεπτέμβριο η κατάταξη των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen είναι ότι στην αρχή της σεζόν περισσότεροι τηλεθεατές ηλικίας 18-54 επέλεξαν τα εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια γενικού περιεχομένου, με αποτέλεσμα να ανεβάσουν τις «ταχύτητές» τους. Το ερώτημα όμως, είναι αν τα προγράμματα και οι επιλογές των καναλιών θα τους κρατήσουν στις συχνότητες τους και για το υπόλοιπο της σεζόν…!  

Αναλυτικά λοιπόν στην πρώτη στήλη του παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε την κατάταξη του Σεπτεμβρίου στο γενικό σύνολο όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Nielsen, ενώ εντός παρένθεσης αναφέρονται οι μέσοι όροι τους τον Αύγουστο και στη δεύτερη στήλη καταγράφονται οι αντίστοιχοι μέσοι όροι τους στο δυναμικό κοινό.  

 

Σίγουρα είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα… χαρές και δάκρυα, αφού στο μήνα που διανύουμε, τον Οκτώβριο, αναμένεται τα κανάλια να κατεβάσουν όλα τα «όπλα» τους στη μάχη της τηλεθέασης, οπότε από τον επόμενο μήνα, τον Νοέμβριο αναμένεται να έχουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα. Ωστόσο είναι σαφές ότι ακόμα και από τώρα, αρχή της φετινής σεζόν κάποιοι θα πρέπει να μελετήσουν τα στοιχεία με τις «προθέσεις του τηλεοπτικού κοινού» και ενδεχομένως να επανεξετάσουν τα σχέδιά τους γιατί ίσως διαπιστώσουν καθυστερημένα τυχόν λάθη τους… και να είναι πολύ αργά για δάκρυα…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις