Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τους προβολείς στήσε: Η συναυλία – αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

Τους προβολείς στήσε: Η συναυλία – αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

Έχει αφήσει στην ελληνική μουσική το βαθύ αποτύπωμά του με τραγούδια που θα μείνουν για πάντα, προκαλώντας δεκάδες συναισθήματα στους ακροατές τους.

Ανάμεσά τους και αυτά που ο Θάνος Μικρούτσικος έγραψε για περισσότερες από 90 θεατρικές παραστάσεις, πολλές μάλιστα από τις οποίες ήταν παραστάσεις αρχαίου δράματος που πρωτοανέβηκαν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Τον Ιούλιο του 2020 στο Ηρώδειο πραγματοποιήθηκε συναυλία-αφιέρωμα στη θεατρική μουσική του Θάνου Μικρούτσικου, με τίτλο «Τους προβολείς στήσε», που μαγνητοσκοπήθηκε και θα προβληθεί από την ΕΡΤ2, την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, στις 23:50. Το αφιέρωμα στη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου για το θέατρο (1972-2019), είναι ένα συγκινητικό μουσικό ταξίδι με τραγούδια, χορικά, κομμάτια για μιούζικαλ και επιθεωρήσεις, συνθέσεις που ξεπέρασαν τα όρια της θεατρικής σκηνής και αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό.

Μουσική για έργα, μεταξύ άλλων, του Αριστοφάνη, του Λόπε ντε Βέγκα, του Ευριπίδη και του Μπρεχτ, τραγούδια σε ποίηση του Καβάφη, του Καββαδία, του Μάνου Ελευθερίου κ.ά.

Υπό την μπαγκέτα του Θύμιου Παπαδόπουλου, τραγουδούν ο Χρήστος Θηβαίος, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Κώστας Θωμαΐδης και η Ρίτα Αντωνοπούλου. Ανάμεσα στις νότες, κείμενα ερμηνεύει η Ρένια Λουιζίδου. Μεθαύριο λοιπόν, την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, στις 23:50, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2 μπορείτε να απολαύσετε τη συναυλία-αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο με τραγούδια που είχε γράψει για θεατρικές παραστάσεις.

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις