Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Υπηρέτης του Λαού: Η σατιρική σειρά του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Υπηρέτης του Λαού: Η σατιρική σειρά του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Από τα τηλεοπτικά πλατό στο ανώτατο αξίωμα της χώρας.

Για πολλούς η εκλογή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε πρόεδρο της Ουκρανίας οφείλεται σε αυτή την ιδιαίτερη κωμική-σατιρική σειρά αφού ο «Υπηρέτης του Λαού» εκτόξευσε τη δημοτικότητά του στα ύψη, με αποτέλεσμα το κόμμα του να κερδίσει τις εκλογές.

Τις μέρες αυτές που ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι «πρωταγωνιστεί» στο θρίλερ που εξελίσσεται στην Ουκρανία η σειρά που δημιούργησε και πρωταγωνιστεί, προσφέρεται για να γνωρίσουμε καλύτερα τον άνθρωπο πριν το αξίωμα και τις ιδέες του. Ο ΑΝΤ1 λοιπόν εξασφάλισε αποκλειστικά για τη χώρα μας την προβολή του «Υπηρέτη του Λαού» και από την ερχόμενη βδομάδα θα προβάλλει την κωμική σειρά που φωτίζει και τις καταστάσεις στην Ουκρανία πριν την εκλογή του Ζελένσκι. Κεντρικός ήρωάς της ένας απλός άνθρωπος, του οποίου ο ρόλος εξελίσσεται σε έναν ηρωικό και λατρεμένο ηγέτη. Τι συμβαίνει λοιπόν όταν αυτός ο συνηθισμένος, τίμιος άνδρας εκλέγεται Πρόεδρος μιας χώρας; Ο Βασίλι Πέτροβιτς Χολομπόροντκο είναι ένας ταπεινός δάσκαλος, ο οποίος είναι εξοργισμένος με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του. Ένας μαθητής τον τραβάει βίντεο τη στιγμή που ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση και το ανεβάζει στο YouTube, όπου γίνεται viral. Όλοι οι πολίτες ταυτίζονται με το ξέσπασμα του Βασίλι και αρχίζουν να συγκεντρώνουν χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία του ώστε να γίνει Πρόεδρος. Και προς έκπληξη όλων εκλέγεται. Ο «Υπηρέτης του Λαού» ακολουθεί τον Βασίλι στη νέα του ζωή ως Πρόεδρος και προβάλλει τον τρόπο που διαχειρίζεται τις προσδοκίες, όχι μόνο ενός έθνους, αλλά και εκείνες της οικογένειας και των φίλων του. Ο Βασίλι δεν θέλει να αλλάξει τίποτα από τη ζωή του. Θέλει να μείνει ο ίδιος, να μείνει στο διαμέρισμά του με τους γονείς του, να δανείζεται χρήματα από τους φίλους του, στο τέλος του μήνα, και να πηγαίνει στη δουλειά με το ποδήλατο. Το μόνο πρόβλημα είναι πως πλέον είναι ο πιο ισχυρός άντρας της χώρας. Θα αποκαρδιώσουν οι σκοτεινές δυνάμεις τον Βασίλι ή ο ταπεινός δάσκαλος θα καταφέρει να επιβιώσει ενάντια στη διαφθορά;

Ενώ το «σενάριο» της Ιστορίας που γράφεται αυτές τις ημέρες είναι πολύ πιο ζοφερό και αποκρουστικό από την κωμωδία της σειράς, υπάρχουν προφανείς παραλληλισμοί με τα όσα βιώνει σήμερα ο λαός της Ουκρανίας. Ο «Υπηρέτης του λαού» είναι μια συναρπαστική, σημαντική και ιστορική τηλεοπτική παραγωγή και μεγάλοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς έχουν, ήδη, αποκτήσει τα δικαιώματα της σειράς, μεταξύ των οποίων το Channel 4 στο Ηνωμένο Βασίλειο, MBC στη Μέση Ανατολή, το PRO TV στη Ρουμανία και ο ANT 1 στην Ελλάδα.

Τα έσοδα μάλιστα από τις πωλήσεις της σειράς όπως δήλωσε η εταιρεία διανομής Eccho Rights, θα διατεθούν στον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό και σε άλλες οργανώσεις της Ουκρανίας,.

Η πρεμιέρα της είναι την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου, στις 21:00 και καθημερινά από Δευτέρα έως και Πέμπτη, την ίδια ώρα ο Υπηρέτης του Λαού θα είναι στον αέρα του ΑΝΤ1 περιμένοντας τους τηλεθεατές να γνωρίσουν καλύτερα τον πρόεδρο της Ουκρανίας, αλλά και σίγουρα να μάθουν πολλά για τη χώρα που δοκιμάζεται σκληρά αυτή την περίοδο…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις