Παρασκευή, 10 Μαΐ
18oC Αθήνα

CEO ΙWG: «Έως το 2030 το 30% των εργαζομένων σε μεγάλες εταιρείες θα δουλεύει από μακριά»

CEO ΙWG: «Έως το 2030 το 30% των εργαζομένων σε μεγάλες εταιρείες θα δουλεύει από μακριά»

Νέες επενδύσεις για τη δημιουργία γραφειακών χώρων διαθέσιμων που θα μισθώνονται με την ώρα, δρομολογούνται στη χώρα. Σε πέντε χρόνια θα δημιουργηθούν 60 νέοι ευέλικτοι εργασιακοί χώροι, από 9 που λειτουργούν σήμερα.  

«Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί βασικός παίκτης στην ευέλικτη εργασία» τονίζει ο Χρήστος Μισαηλίδης, διευθύνων σύμβουλος της IWG, παγκόσμιου πάροχου ευέλικτων χώρων εργασίας, στην ομπρέλα του οποίου βρίσκονται τα σήματα Regus, Spaces, No18, Basepoint, Open Office και Signature.

Με αφορμή την ανακοίνωση του επενδυτικού σχεδίου και στο πλαίσιο του 21ου συνέδριο Prodexpo, μιλώντας στην ενότητα “Ευέλικτοι χώροι εργασίας και οι επιπτώσεις της ανάπτυξης τους στην αγορά του real estate” ο κ. Μισαηλίδης επεσήμανε ότι «Πλέον κινούμαστε σε νέα δεδομένα. Σύμφωνα με έρευνες έως το 2030 η ραγδαία ανάπτυξη και η γενικότερη στροφή στην εργασιακή ευελιξία, θα οδηγήσει το 30% των εργαζομένων των μεγάλων εταιρειών να εργάζεται σε ευέλικτους χώρους εργασίας».

Στο πλαίσιο αυτό η IWG δρομολογεί για την επόμενη πενταετία, την  αύξηση των ευέλικτων χώρων εργασίας που λειτουργεί στην Αθήνα, από εννιά που είναι σήμερα σε τουλάχιστον 60.

Όσον αφορά τον τρόπο που θα γίνουν οι επενδύσεις, η εξάπλωση του δικτύου της IWG στην Αθήνα θα συνεχίσει να υλοποιείται μέσω partnerships με τους ιδιοκτήτες, ενώ πανελλαδικά σε όλες τις κεντρικές πόλεις της χώρας, μέσω ενός μοντέλου franchise, το οποίο θα προσφέρει ευκαιρίες σε επιχειρηματίες όλης τη χώρας να συμπράξουν και να αναπτύξουν  μαζί με την IWG το δικό τους επαγγελματικό κέντρο. “Τα περιθώρια κέρδους της λειτουργίας ενός ευέλικτου χώρου εργασίας επιφέρει σημαντικά οφέλη δια μέσου της σύναψης συμμαχιών σε πολλαπλά επίπεδα” σημείωσε χαρακτηριστικά. 

“Επιδιώκουμε ευελιξία στην εργασία και την δυνατότητα να παρέχουμε λύσεις στις εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε μέσα από ένα ολοκληρωμένο, εξαπλωμένο δίκτυο στην Ελλάδα”, τόνισε ο κ. Μισαηλίδης, με αφορμή την ανακοίνωση της στρατηγικής. 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις