Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Σήμερα τηλεδιάσκεψη, από βδομάδα η επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα

Σήμερα τηλεδιάσκεψη, από βδομάδα η επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα

Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας τοποθετείται, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομίας, η άφιξη των επικεφαλής του κουαρτέτου στην Αθήνα. Κι αυτό με την προϋπόθεση ότι ενδιαμέσως δεν θα υπάρξουν νέα “κωλύματα”. Σήμερα Παρασκευή (19.02.2016) το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για την παροχή στοιχείων.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την αποστολή και των τελευταίων στοιχείων που αφορά στο δημοσιονομικό κενό του 2016, αλλά και των άλλων χρόνων ως το 2018 και κυρίως τα μέτρα με τα οποία θα επιχειρηθεί η κάλυψή τους.

Το πακέτο περιλαμβάνει τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις, καθώς και ορισμένες σκέψεις για έκτακτα μέτρα για την περίπτωση που υπάρξουν αποκλίσεις.

Τη Δευτέρα ή το αργότερα την Τρίτη αναμένεται η άφιξη των τεχνικών κλιμακίων και η συνέχιση του διαλόγου και της επεξεργασίας εκ του σύνεγγυς πλέον και όχι με e-mails.

Στην τρίτη φάση, και εφόσον οι άλλες δύο κυλήσουν ομαλά, αναμένεται περί το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας η άφιξη και των επικεφαλής του κουαρτέτου.

Στο σημείο αυτό Έλληνες αξιωματούχοι υπογραμμίζουν πως για να καταστεί εφικτή η άφιξη των επικεφαλής, σημαίνει ότι θα έχουν επιλυθεί και οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους για το ασφαλιστικό, καθώς και οι διαφορετικές απόψεις που έχει η ΕΚΤ για τα “κόκκινα” δάνεια, απόψεις που, όπως λένε οι πληροφορίες, έχουν τη στήριξη του ΔΝΤ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε