Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μισό “ναι” της τρόικας για μείωση των φόρων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κι όμως κάτι κινείται στο μέτωπο των φόρων αφού η τρόικα αυτή τη φορά δεν είχε και πολλά να πει μετά την παρουσίαση των στοιχείων που έδειξαν επιπλέον έσοδα 251 εκατομμύρια ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του έτους και πλεόνασμα 712 εκατομμυρίων ευρώ. Κάπως έτσι άνοιξε το παράθυρο για φοροελαφρύνσεις από τον Σεπτέμβριο ή για την ακρίβεια από τον Οκτώβριο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Μαξίμου

Τα οικονομικά στοιχεία του πρώτου εξαμήνου, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ανάγκασαν την τρόικα να δεχθεί ότι εφόσον συνεχιστεί η πορεία αυτή μέχρι τον Σεπτέμβριο θα μπορεέσει να υπάρξει συζήτηση για φοροελαφρύνσεις.

Έτσι σύμφωνα με το Μαξίμου απ’ τον ερχόμενο Οκτώβριο ανοίγει ο δρόμος για μειώσεις φόρων, όπως αυτό του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά και άλλες μειώσεις όπως στην έκτακτη εισφορά κλπ που θα μπορέσουν να ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους. Παράλληλα η κυβέρνηση θα είναι σε θέση, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από το Μαξίμου, να δώσει βάσει των στοιχείων και ένα χρονοδιάγραμμα μείωσης φόρων στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε