Κυριακή, 16 Ιουν.
25oC Αθήνα

Το χρονοδιάγραμμα των δόσεων

Το χρονοδιάγραμμα των δόσεων

Μέσα στον Απρίλιο θα εκταμιευτούν τα 2,8 δισ. ευρώ της προηγούμενης δόσης ενώ τα άλλα έξι, θα έχουν μπει στα κρατικά ταμεία πριν από τις 20 Μαΐου. Το χρονοδιάγραμμα αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, μετά από τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η δόση των 6 δισ. ευρώ αναμένεται να εκταμιευθεί πριν από τις 20 Μαΐου, οπότε και λήγουν «ακούρευτα» ελληνικά ομόλογα, ύψους 5,6 δισ. ευρώ, που κατέχει η ΕΚΤ.
Όσον αφορά στα 2,8 δισ. ευρώ («υπόλοιπο» από τον περασμένο Δεκέμβριο), αυτά αναμένεται να εγκριθούν σε Euro Working Group εντός του Απριλίου.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει μέσα στο δεύτερο 15ημερο τυ Μαΐου για να εγκρίνει τη συμμετοχή του, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, στη συνολική δόση των 6 δισ. ευρώ που πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα για το α΄ τρίμηνο του 2013.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιθανόν να εγκρίνει τα 4,2 δισ. ευρώ της συμμετοχής της (στη δόση των 6 δισ. ευρώ) στο Eurogroup στις 13 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι, οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να επανέλθουν στην Αθήνα τον Ιούνιο, για τη νέα έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διάγγελμα Σαμαρά: Φεύγουν από το δημόσιο 4.000 ως το τέλος του ’13 – 15.000 ως το τέλος του 2014

Όλες οι ρυθμίσεις για τα στεγαστικά δάνεια – Τι προβλέπει η συμφωνία της τρόικας με την κυβέρνηση!

 

Απολύσεις στο Δημόσιο: πώς, πότε και από που θα φύγουν…

Το τέλος του Δημοσίου όπως το ξέρουμε – ‘Αρση της μονιμότητας προανήγγειλε ο Στουρνάρας – Τόμσεν: Μπορείτε να πιάσετε τους στόχους χωρίς νεα μέτρα

ΣΥΡΙΖΑ: Βαφτίζετε το μνημονιακό έγκλημα ως επιτυχία!

Ο ”διάβολος” που κρύβεται στη συμφωνία με την τρόικα

Στουρνάρας: Μέχρι το 2014 θα φύγουν αρκετές χιλιάδες από το Δημόσιο!

Στουρνάρας – Τόμσεν: Η συμφωνία έκλεισε!

Η συμφωνία έκλεισε – παίρνουμε τη δόση

Αιφνίδιος ”θάνατος” για 15.000 δημοσίους υπαλλάλους

Τελείωσαν όλα – Κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν σε 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο για να πάρουμε 10 δισ. – Το παρασκήνιο από τη σύσκεψη των αρχηγών

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε