Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τούρκοι αγοράζουν ακίνητα στην Αθήνα για την “χρυσή βίζα”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το πρόγραμμα “χρυσή βίζα” αξιοποιούν πολλοί Τούρκοι, αγοράζοντας ακίνητα στην Αθήνα, τάση που έχει ενισχυθεί μετά το πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου στην χώρα τους.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η τουρκική κοινότητα ολοένα και διευρύνεται στην Αθήνα. Από τα 57 σπίτια, που έχουν πουληθεί με τη βοήθεια τριών συμπατριωτών τους, μόνο οι ιδιοκτήτες 12 εξ αυτών έχουν ήδη στα χέρια τους τη «χρυσή βίζα».

Για τους υπόλοιπους η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έως και την 1η Φεβρουαρίου είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία συνολικά για 49 ακίνητα που αντιστοιχούν σε 128 άδειες διαμονής στους Τούρκους ιδιοκτήτες και τις οικογένειές τους.

Τι είναι το πρόγραμμα “χρυσή βίζα”

Το πρόγραμμα “Greek Golden Visa” δίνει τη δυνατότητα χορήγησης άδειας διαμονής στην Ελλάδα σε ξένους που αγοράζουν κατοικίες ή ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ.

Ως την 31η Ιανουαρίου 2017 είχαν χορηγηθεί 1.573 άδειες διαμονής σε κατοίκους τρίτων χωρών που επένδυσαν σε ακίνητα στην Ελλάδα.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αξιοποίηση του προγράμματος έχουν δείξει Κινέζοι, οι οποίοι έχουν λάβει 664 άδειες. Δεύτερη χώρα προέλευσης αναδεικνύεται η Ρωσία με 348, τρίτη η Αίγυπτος με 77, τέταρτος ο Λίβανος με 73 και πέμπτη η Ουκρανία με 67.

Τι αγοράζουν οι Τούρκοι

Οι περισσότεροι από τους Τούρκους αγοραστές επέλεξαν ακίνητα αξίας 250.000 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Καθημερινής, υπάρχουν και εκείνοι που αγόρασαν για 850.000 ευρώ το ακίνητο που στεγάζει τη ΔΕΗ στη Μεσογείων, εκείνοι που ψάχνουν ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας με ένα εκατομμύριο ευρώ ή τον επιχειρηματία που αναζητεί αποθήκη 4.000 τ.μ. για να στεγάσει τη βιοτεχνία του, αφού οι ξένοι πελάτες του δεν επιθυμούν πλέον να ταξιδεύουν στην Τουρκία.

Οι τρεις συμπατριώτες τους, που μίλησαν στην εφημερίδα, κάνουν λόγο για επιλογή που γίνεται και για λόγους ασφαλείας, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

ΠΗΓΗ: Καθημερινή

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε