Οικονομία

Αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού της FED

Την απόφαση να επαναφέρει ορισμένα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας ανακοίνωσε τη Ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ανακοίνωσε σήμερα πως θα επαναφέρει ορισμένα από τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας που είχε σταματήσει η εφαρμογή τους, προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη που εκτιμά πως έχει τελματωθεί.

«Ο ρυθμός της ανάπτυξης της οικονομικής δραστηριότητας και της εργασίας έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες», τονίζει η Fed στο ανακοινωθέν της μετά το πέρας της συνόδου της για τη νομισματική πολιτική.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Fed άφησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού, που είναι σχεδόν μηδενικά από τον Δεκέμβριο του 2008 και επανέλαβε πως προβλέπεται να παραμείνουν στα επίπεδα αυτά για ακόμη πολύ καιρό.

Οι αρνητικές εκτιμήσεις για τη συγκυρία κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις της ανάγκασε τη Fed να επαναφέρει κάποια από τα μέτρα που είχε αποσύρει νωρίτερα εντός του έτους.

Στο πνεύμα αυτό η Fed ανακοίνωσε πως πρόκειται να αγοράσει ξανά τίτλους κατασκευαστικών και οργανισμών χρηματοδότησης κατασκευαστικών εταιρειών του ευρύτερου δημοσίου τομέα, τομείς που έχουν πληγεί από την κρίση. Επίσης ανακοίνωσε πως θα διατηρήσει στο ίδιο επίπεδο τα ομοσπονδιακά χρεόγραφα που κατέχει.

Τα μέτρα αυτά απώτερο στόχο έχουν να αποτρέψουν την νομισματική σύσφιξη καθώς θα επιτάχυνε την ημερομηνία λήξεως ορισμένων τίτλων που κατέχει η κεντρική τράπεζα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ο ΑΔΜΗΕ προκηρύσσει τον διαγωνισμό για την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου – Κω
Ο προϋπολογισμός για το καλωδιακό τμήμα της διασύνδεσης ανέρχεται σε 1,35 δισ. ευρώ και η ανάθεση του έργου θα πραγματοποιηθεί με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά
Ο ΑΔΜΗΕ προκηρύσσει τον διαγωνισμό για την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου – Κω
Τράπεζα Πειραιώς: Από σήμερα σε διαπραγμάτευση οι 1,23 δισ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Στην κύρια αγορά του ΧΑ επέστρεψε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς, με τον CEO να χτυπά το καμπανάκι της έναρξης της συνεδρίασης, σηματοδοτώντας τη μετάβαση σε μια νέα εποχή για τον Όμιλο
Το logo της Τράπεζας Πειραιώς