Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Ανά τρίμηνο οι συγκεντρωτικές καταστάσεις για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τελικά δεν θα υποβάλλονται ανά μήνα, αλλά ανά τρίμηνο οι συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών προμηθευτών από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Οι αντιδράσεις των λογιστών έπιασαν τελικά τόπο και όλα δείχνουν πλέον ότι η Γ.Γ. Εσόδων έχει καταλήξει στην απόφαση αυτή.

Σύμφωνα με το προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών, οι καταστάσεις του πρώτου τριμήνου του 2014 θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 31 Μαίου του τρέχοντος έτους.

Τις λεπτομέρειες υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πρόκειται να καθορίσει με απόφασή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ειδικά για φέτος οι συγκεντρωτικές καταστάσεις τόσο για τα έσοδα όσο και τα έξοδα θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από όλους ανεξάρτητα από τα βιβλία που τηρούν ανά τρίμηνο μέχρι την τελευταία ημέρα του επομένου μήνα από το τέλος του τριμήνου που αφορούν. Κατά την πρώτη εφαρμογή του μέτρου θα υπάρξει μια μεγαλύτερη περίοδος προσαρμογής, δηλαδή για τον πρώτο τρίμηνο τον Μάιο αντί για τις 30 Απριλίου.

Στη συνέχεια όμως η υποβολή των καταστάσεων θα γίνεται ανά τρίμηνο, δηλαδή τα στοιχεία για τις συναλλαγές Απριλίου-Ιουνίου θα υποβληθούν μέχρι 31 Ιουλίου, οι συγκεντρωτικές Ιουλίου – Σεπτεμβρίου μέχρι 30 Οκτωβρίου, τα στοιχεία για τις συναλλαγές Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου 2015.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε