Οικονομία

Ανάπτυξη στο 1,9% το 2018

Ελαφρά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της Κομισιόν διαμορφώθηκε το ΑΕΠ το 2018. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ έκλεισε στο 1,9% έναντι πρόβλεψης για 2%.

Το 4ο τρίμηνο του 2018 η αύξηση του ΑΕΠ ήταν 1,6% με τις επενδύσεις να υποχωρούν κατά 27,3% και την κατανάλωση να αυξάνεται οριακά κατά 0,3%.

Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν για το 4ο τρίμηνο του 2018 (προσωρινά στοιχεία). Με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 4ο τρίμηνο 2018, παρουσίασε μείωση κατά 0,1%, σε σχέση με το 3ο τρίμηνο 2018, ενώ σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο 2017 παρουσίασε αύξηση κατά 1,6%.

Με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 4ο τρίμηνο 2018 παρουσίασε αύξηση κατά 1,6% σε σχέση με το 4ο τρίμηνο 2017.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΑΑΔΕ: O χάρτης των συναλλαγών που επιβάλλεται το ψηφιακό τέλος
Υπενθυμίζεται πως το Ψηφιακό Τέλος, εφαρμόζεται σε συγκεκριμένες συναλλαγές ανεξάρτητα από τον τόπο κατάρτισής τους, υπό τον όρο ότι ένας τουλάχιστον από τους συμβαλλόμενους έχει φορολογική κατοικία ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα
Digital Tax Calculation and Management Concept. E-tax, Income tax, government taxes, financial research, Taxation, tax documents, and savings, report VAT and property tax of business
Με ακίνητα, μειώσεις φόρων και νέα προγράμματα στέγασης το Δημόσιο αλλάζει το παιχνίδι στην αγορά ακινήτων 
Τα σενάρια αξιοποίησης ευρύτερης δημοσίας περιουσίας για ιδιωτικούς και κοινωνικούς λόγους, την αύξηση των κρατικών εσόδων και την ταχύτερη μείωση του δημοσίου χρέους
Ακίνητα στην Αθήνα