Οικονομία

Ανάπτυξη στο 1,9% το 2018

Ελαφρά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της Κομισιόν διαμορφώθηκε το ΑΕΠ το 2018. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ έκλεισε στο 1,9% έναντι πρόβλεψης για 2%.

Το 4ο τρίμηνο του 2018 η αύξηση του ΑΕΠ ήταν 1,6% με τις επενδύσεις να υποχωρούν κατά 27,3% και την κατανάλωση να αυξάνεται οριακά κατά 0,3%.

Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν για το 4ο τρίμηνο του 2018 (προσωρινά στοιχεία). Με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 4ο τρίμηνο 2018, παρουσίασε μείωση κατά 0,1%, σε σχέση με το 3ο τρίμηνο 2018, ενώ σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο 2017 παρουσίασε αύξηση κατά 1,6%.

Με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 4ο τρίμηνο 2018 παρουσίασε αύξηση κατά 1,6% σε σχέση με το 4ο τρίμηνο 2017.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η Κωτσόβολος προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για επαγγελματίες στον κατασκευαστικό κλάδο
Το K2B - Business empowerment by Kotsovolos προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και επίπλωσης για επαγγελματίες του κατασκευαστικού κλάδου, με την αξιοπιστία ενός “one-stop partner”
Η Κωτσόβολος προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για επαγγελματίες στον κατασκευαστικό κλάδο
Η Εθνική Ασφαλιστική αποκτά πλειοψηφικό πακέτο μετοχών των εταιρειών Elysee
Πρόκειται για μία στρατηγική επένδυση που λειτουργεί συμπληρωματικά προς τα υπάρχοντα δίκτυα συνεργατών της Εθνικής Ασφαλιστικής και προσθέτει δυναμική και συνέργειες στο συνολικό μοντέλο διανομής της
Το λογότυπο της Εθνικής Ασφαλιστικής