Οικονομία

Αναθεωρείται το θεσμικό πλαίσιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Η σχετική ψήφιση αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τους επόμενους δυο μήνες ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη.

«Μέσα στους επόμενους δύο μήνες, καταθέτουμε στη Βουλή για ψήφιση μια αναθεώρηση όλου του θεσμικού πλαισίου που διέπει την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία είχε να αλλάξει από το 1977», είπε η κα Κατσέλη σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Πειραιά, ενώ γνωστοποίησε ότι στη διαβούλευση για τον αναπτυξιακό νόμο συμμετείχαν τετρακόσιοι φορείς και φυσικά πρόσωπα.

Σχετικά με την ακρίβεια η υπουργός σημείωσε ότι η αύξηση του πληθωρισμού είναι απόρροια δύο βασικών πηγών. Η μία είναι η αύξηση της έμμεσης φορολογίας και του ΦΠΑ.

«Κατά 70% περίπου η αύξηση των τιμών τους τελευταίους μήνες οφείλεται σ’ αυτό. Και το υπόλοιπο οφείλεται στη διατήρηση σε μερικούς τομείς, όχι σε όλους, των τιμών αρκετά ψηλά, αν εξαιρέσει κάποιος τους φόρους. Αν εξαιρέσουμε τους φόρους, ο ρυθμός αύξησης των τιμών ήταν 1,92 το Γενάρη. Τώρα έχει πέσει στο 1,22. Εμείς θα θέλαμε να είναι πιο κοντά στο μηδέν και αυτή είναι η προσπάθεια που γίνεται με μια σειρά μέτρων που παίρνουμε, τα οποία έχουν αποφέρει», είπε η υπουργός και συμπλήρωσε ότι «σε ορισμένα προϊόντα διατηρούνται υψηλές τιμές λόγω ολιγοπωλιακών καταστάσεων και γι’ αυτό προχωράμε με βασικές ρυθμίσεις για την τιμολόγηση όλης της εφοδιαστικής αλυσίδας, και πολύ σύντομα θα τις καταθέσουμε στη Βουλή».

Όπως τόνισε η υπουργός αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων στην οικονομία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Πιερρακάκης: Σημαντικός ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος για τον μετασχηματισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης
Η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι ένα αξιόπιστο και ανταγωνιστικό τραπεζικό σύστημα, που ενισχύει τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας με διαφάνεια και σταθερότητα, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο ανάπτυξης
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Εκκίνηση διεθνούς διαγωνισμού από το Υπερταμείο για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στις Ελληνικές Αλυκές
Η διαδικασία είναι ανοιχτή σε κοινοπραξίες, ενώσεις και ομάδες νομικών ή φυσικών προσώπων, καθώς και σε εταιρείες επενδύσεων ή επενδυτικά κεφάλαια, με σκοπό τη διασφάλιση της μέγιστης δυνατής συμμετοχής και του ανταγωνισμού
Εκκίνηση διεθνούς διαγωνισμού από το Υπερταμείο για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στις Ελληνικές Αλυκές
my1521: Μία πύλη, πολλές λύσεις – ένα πανκαναλικό σύστημα στην υπηρεσία των πολιτών
Το νέο δυναμικό μοντέλο εξυπηρέτησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), δίνει τη λύση στην επικοινωνία των πολιτών και των επιχειρήσεων με την Εφορία, τα Τελωνεία και το Γενικό Χημείο του Κράτους
my1521: Μία πύλη, πολλές λύσεις – ένα πανκαναλικό σύστημα στην υπηρεσία των πολιτών