Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύονταν στα 1,3130 δολάρια από το επίπεδο των 13062 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3119 δολάρια.
Στις αγορές φαίνεται ότι αρχίζει να επανέρχεται σταδιακά η ηρεμία καθώς οι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα του συστήματος, συνεχίζοντας να εφαρμόζουν πολιτικές τόνωσης της οικονομίας. Οι πολιτικές αυτές ανεξάρτητα από τον αντίκτυπο που έχουν στην πραγματική οικονομία, ενισχύουν σημαντικά το επίπεδο ρευστότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Θετικά επηρέασαν το ευρώ τα αποτελέσματα της δημοπρασίας στην Ιταλία. Η χώρα δανείστηκε 4 δισ. ευρω με τριετή ομόλογα καταβάλλοντας μειωμένο επιτόκιο 2,29% σε σχέση με αυτό που ίσχυε (2,48%).
Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 11,35% από 11,40% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,30 % να περιοριστεί περαιτέρω στο 10,05% από 10,11% που έκλεισε χθες.
Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,53% από 0,54% χθες, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,43% από 0,44%, το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,33%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,21% από 0,20%, ενώ στο μήνα διατηρήθηκε στο 0,12%.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνεχίζει το ανοδικό του σερί το ευρώ
Άρχισε το ξεπούλημα της Κύπρου – Δίνουν το χρυσάφι τους για 400 εκατ. ευρώ
