Οικονομία

Ανοιχτό το κούρεμα για τον επικεφαλής του Μηχανισμού Στήριξης

Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί αναδιάρθρωση του χρέους, τονίζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης  Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Der Handelsblatt».

Ο κ. Ρέγκλινγκ επισημαίνει ακόμη ότι στις περιπτώσεις «κουρέματος» χρέους κατά το παρελθόν, υπήρχε «κατανομή των βαρών μεταξύ των ιδιωτών και των δημοσίων πιστωτών, με τους ιδιώτες να παραιτούνται από ένα μέρος των απαιτήσεών τους και τον δημόσιο τομέα να χορηγεί νέα δάνεια με συμφέροντες όρους» και προσθέτει ότι έτσι συνέβη τόσο στην Λατινική Αμερική όσο και στην Ασία και έτσι το εφαρμόζει τώρα και η Ευρωζώνη.

Σημειώνει πάντως ότι «η Ελλάδα είναι με διαφορά η δυσκολότερη περίπτωση της Ευρωζώνης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η Alpha Bank εισάγει το πλαίσιο πράσινων ομολόγων με στόχο την επίσπευση των πρωτοβουλιών βιώσιμης χρηματοδότησης
Το νέο Πλαίσιο στοχεύει να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση επενδυτών σε πράσινα ομόλογα παρέχοντας σαφή πορεία για άντληση κεφαλαίων που θα διατίθενται σε έργα με σημαντικά ρητά περιβαλλοντικά οφέλη
Κατάστημα της Alpha Bank