Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αντικειμενικές αξίες: Διαβάστε που θα αυξηθούν – Ανατροπές στον ΕΝΦΙΑ

Αντικειμενικές αξίες: Διαβάστε που θα αυξηθούν – Ανατροπές στον ΕΝΦΙΑ

Δείτε τη λίστα με τις περιοχές, κυρίως λαϊκές συνοικίες με χαμηλές εμπορικές αξίες, που κινδυνεύουν με αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες. Οι αλλαγές θα συμπαρασύρουν και το νέο φόρο στα ακίνητα που θα υπολογιστεί με διαφορετικό τρόπο από ότι ο ΕΝΦΙΑ.

Ψυχρολουσία θα υποστούν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων στις ”φτηνές” – λαϊκές περιοχές γιατί εκεί, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες επίκειται αύξηση και όχι μείωση των αντικειμενικών αξιών. Θέμα ημερών είναι οι επίσημες ανακοινώσεις, όπως το προανήγγειλε ο Τρύφων Αλεξιάδης, όμως σύμφωνα με την Ημερησία κλειδώνουν οι αυξήσεις στις περιοχές όπου οι εμπορικές αξίες είναι υψηλότερες των αντικειμενικών και συγκεκριμένα οι Τιμές Ζώνης ξεκινάνε από τα από 600 ευρώ/ τ.μ., ενώ οι εμπορικές τιμές παραμένουν 5% με 10% υψηλότερες.

Οι περιοχές που θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές αλλά και εκπροσώπους της κτηματαγοράς οι πλέον επίφοβες περιοχές για αύξηση των αντικειμενικών αξιών είναι:

Στην Αθήνα

Το Ίλιον, τα Άνω Λιόσια, το Ζεφύρι, η Μάνδρα, ο Ασπρόπυργος, το Καματερό, η Φυλή, το Περιστέρι, το Αιγάλεω.

Στον Πειραιά

Η Νίκαια, ο Ταύρος, η Δραπετσώνα, το Πέραμα, το Κερατσίνι, η Ελευσίνα.

Οι αλλαγές θα συνεχιστούν με το νέο φόρο ακινήτων, που θα υπολογίζεται στο σύνολο της περιουσίας, με κλίμακα ανάλογη με αυτή του ΦΑΠ και όχι ανά τ.μ. όπως ο ΕΝΦΙΑ.

Όλα δείχνουν πως το υπ. Οικονομικών θα θεσμοθετήσει ένα μικρό αφορολόγητο μόνο για την κύρια κατοικία και θα μετακυλήσει το βάρος σε ακριβές και μεγάλες περιουσίες, με ότι όμως αυτό σημαίνει για την εισπραξιμότητά του νέου φόρου.

Το μεγάλο μπλέξιμο όμως θα γίνει με την αναδρομική ισχύ των νέων αντικειμενικών αξιών. Γιατί έτσι θα υποχρεωθούν οι εφοριακοί να επανεκκαθαρίσουν το φόρο για όλες τις κληρονομιές, γονικές παροχές, αγοραπωλησίες του β’ 6μήνου του 2015. Όπου προκύπτει μικρότερος φόρος δεν θα υπάρχει επιστροφή αλλά συμψηφισμός με μελλοντικές οφειλές, ενώ όπου προκύπτει μεγαλύτερος φόρος θα πρέπει να καταβάλλεται.

Πηγή Ημερησία

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε