Οικονομία

ΔΕΘ 2017: Η εξαγγελία Τσίπρα για την καταπολέμηση της ανεργίας [vid]

Στις νέες θέσεις εργασίας και την καταπολέμηση της ανεργίας αναφέρθηκε εκτενώς ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ 2017, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

“Κάθε χρόνο η ανεργία υποχωρεί όταν επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αυξανόταν κατά 1,5 μονάδα το έτος. Το 2014 η ανεργία ήταν 26,7%, το 2015 ήταν 25%, το 2016 ήταν 23,5% και το 2017, 21,2%”, είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: “Από το 2015 έως το 2016 δημιουργήθηκαν 213.000 νέες θέσεις εργασίας και από το 2016 έως το 2017, 263.000 νέες θέσεις εργασίας, αριθμός ρεκόρ για τα τελευταία 16 χρόνια.

Μέλημά μας δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση της ανεργίας αλλά η παρέμβαση στις ίδιες τις εργασιακές σχέσεις προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας”.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε μια εξαγγελία που αφορά προσλήψεις νέων εργαζομένων από επιχειρήσεις.
“Μια ακόμη πρωτοβουλία που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για επιχορήγηση της πρώτης πρόσληψης μισθωτού εργαζόμενου από ατομικές, εταιρικές ή συνεταιριστικές επιχειρήσεις και θα αφορά νέους έως 34 ετών. Το οικονομικό κίνητρο είναι η επιχορήγηση για 12 μήνες σημαντικού μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του νεοπροσληφθέντος για πλήρη απασχόληση”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Το αναμενόμενο πάγωμα των επιτοκίων αυξάνει το κόστος δανεισμού
Η κίνηση αυτή αντανακλά μια μετατόπιση στο κλίμα της αγοράς, με τα συμβόλαια ανταλλαγής επιτοκίων που συνδέονται με τη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο να υποδηλώνουν πλέον περίπου ισόποσες πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων
iStock
Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση απορρίπτει προτάσεις για φόρο πλούτου για τον προϋπολογισμό
Η κυβέρνηση αντιτάχθηκε στις προτάσεις, λέγοντας ότι η Γαλλία δεν έχει ποτέ φορολογήσει επιχειρηματικά περιουσιακά στοιχεία και ότι τα μέτρα πιθανότατα θα καταργηθούν από το συνταγματικό δικαστήριο
Alexis Sciard