Οικονομία

Διαπραγμάτευση: Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις, αρχίζουν οι επιστολές

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των επαφών των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης και όπως δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών «ήταν μια επιτυχημένη αποστολή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τις επαφές τέθηκε το χρονοδιάγραμμα και έως επανέλθουν τα κλιμάκια (σ.σ. μετά το Πάσχα) θα συζητούνται δι΄αλληλογραφίας τα εμπόδια και οι δυσκολίες που υπάρχουν, που στη μεγάλη πλειονότητά τους είναι τεχνικής φύσης. Εάν φανούν πολιτικές δυσκολίες, συμπλήρωσε, θα φανούν τότε. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση και να υπάρξει μια συνολική συμφωνία (ελληνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, χρέος και είδος εποπτείας μετά το μνημόνιο) στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Αναφορικά με τις νέες αντικειμενικές αξίες, ανέφερε πως η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη να τις θεσπίσει τον Μάρτιο, ενώ μεταξύ των υπολοίπων με τεχνικές δυσκολίες περιλαμβάνονται η αναθεώρηση του νόμου Κατσέλη- Σταθάκη, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, η στελέχωση και λειτουργία του ΣΔΟΕ των εισαγγελέων κ.ά.

Ερωτηθείς για το πότε το ΔΝΤ ενδέχεται να ζητήσει την υλοποίηση κατά ένα έτος νωρίτερα τη μείωση του αφορολόγητου, δήλωσε πως θα αναμένει τα στοιχεία του α’ τριμήνου για το ΑΕΠ, που θα δημοσιοποιηθούν τον Μάιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Tι θα περιλαμβάνει το φετινό πακέτο της ΔΕΘ – Μειώσεις στη φορολογία και πιθανή κατάργηση της προσωπικής διαφοράς
Το κόστος των εξαγγελιών υπολογίζεται σε περίπου 1,5 έως και 2 δισ. ευρώ. Θα περιλαμβάνονται κυρίως φορολογικές ελαφρύνσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοπασχολούμενους και επαγγελματίες αγρότες. 
Aboriginal waitress in black attire operates professional espresso machine, demonstrating skilled coffee preparation techniques in a warmly lit cafe environment with traditional bar setup. 100